Verbaalinen tietokilpailu 1/2022

Panen tässä jo aamutuimiin ilmoille lupaamani vuoden ensimmäisen verbaalivisan. Ennen kuin kertaan säännöt, todetaan, että vastauksia tai niihin liittyviä vihjeitä ei saa kirjoittaa kommentteihin, vaan ne on lähetettävä osoitteeseen verbaalinen.tietokilpailu (ät) gmail.com. Muunlainen kommentointi on sen sijaan suotavaa ja suositeltavaa.

Todettakoon, että työ- ym. kiireiden takia en kaikin ajoin ehdi kovin nopeasti reagoida saamiini sähköposteihin, joten älkää hermostuko, jos en kovin nopeasti kuittaa listojanne tai vastaa kommentteihinne.

Alla on 15 sana-aihiota vihjeineen. Tarkoitus on muodostaa 15 vihjeisiin sopivaa vastaussanaa, siten että aihion molemmille puolille lisätään kirjaimia, yhteensä plus-merkein ilmaistu määrä. Jos esim. tehtävärivillä lukisi

elsink +2 pääkaupunki

vastaus olisi todennäköisesti Helsinki. Varsinaiset tehtävät ovat hitusen vaikeampia, mutta olen pyrkinyt siihen, että helpohkojakin olisi joukossa.

Vastaussanat ovat substantiiveja tai adjektiiveja (tai adjektiivin kaltaisia partisiippeja) perusmuodossaan eli yksikön nominatiivissa. Sanat ovat suomenkielisiä tai suomenkieliseen puheeseen tai tekstiin sopivia; esim. ulkomaiset erisnimet ja tätä kilpailua varten luodut yhdyssanat voivat tulla kysymykseen.

Jokaisesta oikeasta vastauksesta eli laatijan tarkoittamasta sanasta saa yhden pisteen. Muista sääntöjen mukaisista vastauksista, jotka jotenkuten sopivat vihjeeseen, saa oletusarvoisesti puoli pistettä. Saatan kuitenkin säätää pisteytystä ”väärien” vastauksien osuvuuden perusteella tarkemminkin.

Jokaiseen kohtaan saa tarjota korkeintaan kolme sanaehdotusta. Jos tarjoatte useampia, katson kolme viimeksi lähetettyä ”virallisiksi” ehdotuksiksenne. Suotavaa on myös lähettää lopuksi kooste noista lopullisista ehdotuksista.

Kilpailu päättyy oletusarvoisesti sunnuntaina klo 14, jolloin kerron oikeat vastaukset ja julistan tulokset. Siltä varalta että sunnuntaiksi ilmaantuu muuta tähdellistä kahden aikoihin, pidätän itselläni oikeuden lykätä kilpailun päätöstä ja tulosten julkaisua myöhemmäksi. Jos näin käy, tiedotan siitä aikanaan.

***
1) one +3 leirillä
2) ahjo +3 neljälle
3) itusuo +4 kaloille
4) hutsu +4 jopa kymmenmetrinen
5) tau +4 nippelihommaa
6) sikä +4 viisireikäinen
7) ismo +4 kolmiristinen
8) sam +5 opitaan neljäntenä
9) sasu +5 monikollinen
10) sima +5 simaa väkevämpäänkin
11) sima +5 pilkun jälkeen
12) känni +6 iloinen
13) ime +6 imettävä
14) koju +7 reikäinen
15) kaneli +7 pöydän ääressäkin

ollivaisala
Espoo

Ihminen. Suomalainen. Perheenisä. Muusikko. Teisti–panteisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu