Verbaalinen tietokilpailu IV/2020

Tervetuloa tappamaan koronatylsyyttä vuoden neljännen verbaalisen tietokilpailun pariin! Ennen kuin kertaan säännöt, todetaan, että kaikki VASTAUKSET on lähetettävä sähköpostilla osoitteeseen verbaalinen.tietokilpailu (ät) gmail.com. Niitä ei siis saa kirjoittaa kommentteihin. Kommentteihin ei myöskään saa kirjoittaa mitään vihjeeksi ymmärrettävää. Muunlainen kommentointi on sen sijaan toivottavaa.

Jos on epävarma kommentin soveliaisuudesta, voi koettaa kepillä jäätä lähettämällä sen yllä mainittuun osoitteeseen, niin saatan sen kopioida sieltä blogiin.

Alla on 15 sana-aihiota, joihin on lisättävä kirjaimia sekä eteen että perään, niin että muodostuu annettuihin vihjeisiin sopivia sanoja. Plus-merkit ilmaisevat lisättävien kirjainten yhteismäärän. Sanat ovat substantiiveja (yleis- tai erisnimiä) tai adjektiiveja (tai adjektiivin kaltaisia partisiippeja) perusmuodossaan eli yksikön nominatiivissa. Sanat ovat suomenkielisiä tai suomenkieliseen puheeseen tai tekstiin sopivia; esim. ulkomaiset erisnimet ja tätä kilpailua varten luodut yhdyssanat voivat tulla kysymykseen.

Sanoihin voi joutua lisäämään myös yhdysmerkkejä eli -viivoja, jota ei lasketa kirjaimeksi.

Jokaisesta oikeasta vastauksesta eli laatijan tarkoittamasta sanasta saa yhden pisteen. Muista sääntöjen mukaisista vastauksista, jotka jotenkuten sopivat vihjeeseen, saa oletusarvoisesti puoli pistettä. Pidätän kuitenkin itselläni oikeuden hienosäätää pisteytystä ”väärien” vastauksien osuvuuden perusteella. Vastauksien sopivuutta vihjeisiin voi myös koettaa perustella.

Jokaiseen kohtaan saa tarjota korkeintaan kolme sanaehdotusta. Jos tarjoatte useampia, katson kolme viimeksi lähetettyä ”virallisiksi” ehdotuksiksenne. Suotavaa on myös lähettää lopuksi kooste noista lopullisista ehdotuksista.

Kilpailu päättyy oletusarvoisesti sunnuntaina klo 14, jolloin kerron oikeat vastaukset ja julistan tulokset. Siltä varalta että sunnuntaiksi ilmaantuu muuta tähdellistä kahden aikoihin, pidätän itselläni oikeuden lykätä kilpailun päätöstä ja tulosten julkaisua myöhemmäksi. Jos näin käy, tiedotan siitä aikanaan.

1) i  +2  tahaton
2) ar  +2  kiedotaan
3) tila  +3  joskus kuningattareksi
4) ase  +4  voi tehotakin
5) one +4  neljässätoista rivissä
6) usa  +4  neljässadasosa täydestä
7) pinna  +4  kuntoiluväline
8) danke  +5  sieniryhmä
9) sika  +5  ylinnä
10) kivi  +5  kuusi
11) omon  +5  löytyy alta kuuselle
12) romu  +6  ongelmallista jätettä
13) käsi  +6  koukukas
14) isala  +6  kuidukas
15) mato  +7  toiseksi kevein
***
Panen tämän julki nyt aamupäivällä, kun on sopiva tauko, mutta luultavasti en ehdi tarkkailla sähköpostia ennen kuin joskus kolmen jälkeen iltapäivällä, joten älkää ihmetelkö, jos en ennen sitä noteeraa sinne tulleita posteja.
+2
ollivaisala
Espoo

Ihminen. Suomalainen. Perheenisä. Muusikko. Teisti–panteisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu