Hauskaa tekemistä pimeneviin syysiltoihin

Kuva: Pexels

Kun syksy saapuu niin itse ainakin kaivan virkkuukoukut esiin. Syksy on mielestäni rahoittumisen aikaa. Ajatukset kääntyvät jo vuoden loppumista kohden ja tulee mietittyä, mitä kaikkea kuluvana vuonna on tullut tehtyä.

Myös joulu sekä tuleva uusi vuosi alkaa häämöttää mielessä, kuin maaliviivana. Mitä haluaisin vielä tänä vuonna saavuttaa ja mitä mahdollisesti olen jo saavuttanut?

älillä on kuitenkin myös mukava unohtaa pohtiminen ja tehdä jotain hauskaa. Vaikka käsityöt ovat omasta mielestäni innoittavaa puuhaa, on välillä kiva myös touhuta jotain menevämpää.

Lehdet karkaavat – Ja niin minäkin

Lehdet putoavat puista ja siksi onkin mahtava tilaisuus nauttia tuosta upeasta ruska-ajasta kävelemällä luonnossa ja ihailemalla muutakin kuin kännykkää. Nokka siis kohti taivasta ja nauttimaan upeista syysilmoista.

Mukaan kun ottaa ystäviä tai perhettä sekä termarin täynnä kuumaa juomaa, on retki ihana toteuttaa. Myös nuotiopaikat sekä yleiset laavut ovat loistava tapa mennä esimerkiksi luonnonsuojelualueille nauttimaan luonnosta.

Sateetkaan eivät estä ulkoilua, sillä mikä olisikaan mukavampaa, kuin hypähtää kumpparit jalassa ja sadetakki päällä suoraan vesilätäkköön! 

Ota leikkisyys ulos kuorestaan ja hyppelehdi lätäköissä sekä nauti ihanan syysilman tuoksusta. Joskus myös karkaan pelien maailmaan, jolloin pelit innostavat minua pelien pyörteisiin, kuin syysmyrskyn lehtipyörteet. Välillä tulee myös pelattua Playstation-rallipelejä tai pasianssia yksin pelikorteilla.

Kuva: Pexels

Ota harava kauniiseen käteen

Hyötyliikuntaa parhaimmillaan on mennä omalle pihalle, mökille tai vaikka auttaa ystävää pihatöissä! Vaikka lehtipuhaltimet ja muut vempaimet ovat käteviä suuriin pihoihin, ei haravoinnin terveyshyötyjä voi liiaksi korostaa.

Haravanvarrella voi myös harrastaa pientä keppijumppaa haravoinnin lomassa. Jos perheessä on lapsia, on lehtikasaan hyppääminen hauskaa puuhaa. Tosin silloin kannattaa olla tarkkana, että kyseessä on vain puhtaita lehtiä ilman suurempaa kiviroskaa.

Muistan, kun itse lapsena haravoin vanhempieni kanssa pihaa, eikä mikään ollut hauskempaa, kun hypätä lehtikasoihin ja juoda sen jälkeen kuumaa kaakaota. Lapsena ei osaa olla surullinen mistään säästä, vaan lapsen ilo liittyy kaikkiin elementteihin.

Niin sateen ropina ja siitä syntyvät lätäköt, ensilumi sekä uiminen kesähelteellä ovat kaikki mahtavia kelejä ulkoiluun tai metsään tutkimaan luontoa. Vaikka luonto on hieno tutkinnan aihe, kyllä kaupungissa asuvatkin pääsevät ihastelemaan puistoja ja pihoja eri vuodenaikojen loistossa.

Ota osaa kulttuuritapahtumiin 

Kaikki kulttuuritapahtumat heräävät eloon syksyisin, kun artistit lähtevät talvikiertueilleen festareiden jälkeen. Erilaiset musikaalit ja näytelmät kuuluvat taas syksyisin ohjelmistoon eri teattereissa, kun ihmiset ovat käyneet kesälomillaan katsomassa kesäteattereiden ohjelmiston ja ovat palanneet taas arkeensa.

Kannattaa katsoa oman kaupungin tarjontaa ja käydä vaikka viikonloppureissulla naapurikunnissa katsomassa tarjontaa niin taiteen saralla, kuin myös ravintoloissa. Erilaiset kahvilat sekä ravintolat ovat ihanan tunnelmallisia syksyn hämärässä.

Aikaa voisi siis olla myös romantiikalle, eli kannattaa yllättää oma rakas syksyn saapuessa esimerkiksi kynttiläillallisella tai viemällä katsomaan jotain mukavaa taidenäyttelyä tai musikaalia. Jos ne eivät ole tuttuja, anna  mahdollisuus ja tutki tarjontaa, sillä valikoimaa löytyy jokaiselle.

Vaatekaapit minttiin

Yksi asia mitä itse tykkään syksyisin puuhata, on kaappien siivous. Tai en tiedä onko se aina niin tykkäämisestä kiinni, mutta jokin outo hulluus iskee aina syksyisin. Ehkä se on se, kun kesävaatteet ja -kengät täytyy työntää kaappeihin ja joka kerta sitä huomaa, kuinka paksut villaneuleet vievät enemmän tilaa, kuin kesävaatteet.

Silloin tarvitaan ihmeitä eli kaappien järjestystä. Erilaisia järjestysratkaisuja löytyy paljon netistä ja kannattaakin hyödyntää järjestelyyn keskittyvät ohjelmat ja eri ratkaisut esimerkiksi Ikeasta, jossa on yllin kyllin eri vaihtoehtoja.

Säilytysniksejä saa myös tehtyä helposti itse ja jos ulkonäöllä ei ole niinkään väliä, ovat jopa kestokassit oiva vaihtoehto pussukoiksi käännettyinä.

Nauti syksystä ja ole positiivinen

Meidän on turha valittaa ja olla negatiivisia jokaisesta vuodenajasta, sillä emme voi asialle mitään. Sen sijaan miten kliseistä se onkin, täytyy olla onnellinen eri vuodenajoista. 

Syksyn ja talven vuoksi meidän ei tarvitse välittää niin vaarallisista matelijoista tai muista eläimistä, joita kuumissa maissa on. Meillä on monipuolinen luonto ja saamme hauskuuttaa itseämme syysiltoina kaikessa rauhassa ilman suurempia luonnonkatastrofeja.

Minä aion ainakin nauttia. Se on varmaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu