Jokerit

Helsingin Jokerit, kansainvälisesti Suomen parhaimmaksi luokiteltu jääkiekkojoukkue.

Ryysyistä parrasavaloihin ja housuitta takaisin kotikulmille.

Itselleni tärkein jääkiekko joukkue on Växjö Lakers, mutta heti perässä tulee kotimainen Jokerit.

-80 luvun puolivälin jälkeen aloin käymään kavereiden kanssa Jokereiden peleissä. Jokeriperhe oli yhtenäinen ja miellyttävä. Muistoihin on jäänyt kirkkaana matka divaripeliin bussilla yhdessä pelaajien kanssa. Nuori Teemu Selänne oli nousemassa eturivin pelaajaksi.

Vuodet vaihtuivat ja Jokerit liittyi KHL-liigaan. Monen kannattajan mielestä seura oli myynyt sielunsa rahalle. Itsellenikin seurasta tuli aavistuksen etäisempi. Keskityin enemmän Växjö Lakersin tekemisiin meren toisella puolen.

Juttelin jokunen vuosi sitten ruotsalaisen jääkiekkotoimittajan kanssa ensin vanhan kotiseudun Växjö Lakersistä ja Alvesta SK:sta ( div2) ja siirryimme sitten keskusteluissa Jokereihin. Toimittaja oli vaikuttunut siitä miten Jokerit oli vienyt suomalaista jääkiekkoa eteenpäin ja tuonut Suomeen kokonaan uuden tason jääkiekkoon.

KHL tuli ja meni, Jokereista tuli junioreiden joukkue ilman edustusjoukkuetta.

Moni on riemuissaan Jokerien ahdingosta ja siitä miten se kompastuu yhä uudestaan sisäisiin  epäselvyyksiin ja henkilöriitoihin.

Suomalainen jääkiekko ei edisty kiviä heittämällä tai ilkkumalla ja se että yhdestä seurasta saadaan sylkykuppi kertoo lähinnä kuinka heikoilla kantimilla laji on tällä hetkellä.

1997 Växjö HC ajautui konkurssiin. Perustettiin Växjö Lakers joka lähti liikkeelle alimmalta sarjatasolta, divisioonasta neljä. Ruotsalainen avoin sarjajärjestelmä tukee urheilullista puolta ja samalla se estää jääkiekkokulttuurin rapautumisen. Kuten Jokereita, on myös Lakersiä pidetty rahajoukkueena, joka harmittaa tiettyä koulukuntaa. Erona on  kuitenkin se että Lakers on kivunnut pääsarjaan myös urheilullisin konstein, Jokereita yritetään nostaa takaisin parrasvaloihin kabinetin kautta ja kabinetissä istuu vanhastaan niitä joille Jokerit on vain sylkykuppi, jota on mukava kivittää.

Kuka voittaa? Ei ainakaan suomalainen jääkiekko.

 

Sulassa sovussa vierekkäin

parviainen
Sosialidemokraatit Siuntio

53 vuotias
Siuntion kunnanvaltuutettu .Siuntion kunnanhallituksen II-varapj

Intohimona jalkapallo, jääkiekko ja pyöräily

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu