Kevätpakina

Kun aamulla aukaisin silmäni, katselin siniselle taivaalle, jossa muuttokotka uljaasti liiteli väistellän muutamia valkoisia kumpupilviä.

Katsoin viereeni, kaunis vaimoni suloisesti vieressäni, hentojen siipieni suojassa. Tunsin kevään lämmittävät säteet ja tunsin herääväni eloon.

Kaukana rauhasta polkee yksinäinen spandeksimies, niin kireissä housuissa,  että vaahto valuu suupielistä. Kevään varma merkki on maantien täyttävät polkijat,  lihaksikkaita ja pulleroita.  Tukkivat ajoradan, kuin karjalauma.  Ruuhkauttavat tien madellessaan, kuin hautajaissaattue.

Polkevat kiitäen kävelytiellä, kuin tornaadon ja höyryjunan yhdistelmä. Lastenvaunut, lapset, vanhukset ja koirat kaatuvat kauhusta.

Mondeo-mies menettää hermonsa, liikenteenjakajan väärältä puolen ohi 70 kymppiä, 40 alueella. Spandeksimiehen syy, yllyttää ärsytyksellään liikennerikkomukseen. Eihän nuo polkevat torpeedot edes maksa veroja, kun polkevat tuhansien eurojen mankeleillaan Italiasta tilatuissa merkkivarusteissaan.

Vien vaimoni kevätretkelle, kun se tapahtuu. Koronakuolaa pärskivä pullea yli viisikymppinen spandeksimies huohottaa mäkeä ylös. Vaimoni joutuu surmaa suuhun, spandeksipelle pärskii,  huuhtoo limaista suutaan juomapullosta, sylkee vaahtoa ojanpohjalle ja katoaa hienhajun jättäen mäen taakse.

Rakkaan vaimoni Kaisan muistolle,

Keijo Kärpänen, leski, Inkoo kärpäsyhdistyksen puheenjohtaja

 

 

Kirjoittaja on pullea yli 50 vuotias pyöräilijä, joka perinteisesti käy Inkoossa syömässä kevään ensimmäisen kärpäsen.

 

+1
parviainen
Sosialidemokraatit Siuntio
Ehdolla kuntavaaleissa

51 vuotias
Siuntion kunnanvaltuutettu .Siuntion kunnanhallituksen II-varapj
Siuntion sosialidemokraatisen yhdistyksen puheenjohtaja
Nyt myös Uudenmaan maakuntavaltuuston Siuntion edustaja
Intohimona jalkapallo, jääkiekko ja pyöräily

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu