Laskiaistiistain pullukaiset

Laskiaistiistaihin kuuluu Laskiaispulla, semla, kuten lapsuudenmaisemissa Etelä-Ruotsissa sanotaan. Suomenruotsalaisessa kielessä Fastlagsbulle.

Makuasioista ei pidä kiistellä, mutta aitoon alkuperäiseen laskiaspullaan kuuluu mantelimassa. Ruotsissa en ole törmännyt koskaan laskiaspullaan hillolla, enkä kyllä niitä osta täällä kotimaassakaan.

Joka vuosi tulee testattua 8-12 eri valmistajan tekemää laskiaspullaa.

Tänä vuonna söin myös tarjotun hillopullan eli läskiäispullan. Ei ollut nautinto, ei tosiaan.

Harmaita hiuksia aiheuttavat myös laskiaspullat, joihin tungetaan mantelimassan makuista manteliremonssia kustannussyistä.

Hyllyyn jää myös kinuskipullat ja muut uutuudet.

Vanhassa vara parempi ja onneksi vielä ainakin osa leipomoista jaksaa palvella perinteisten Laskiaispullien ystäviä aidolla kermalla ja mantelimassalla.

Tänä vuonna kuten muutamana vuonna aiemminkin ykköseksi kiilaa itsensä Lohjalaisen leipomo J.W.Virtasen laskiaispulla.

 

 

parviainen

50 vuotias Siuntion kunnanvaltuutettu .Siuntion kunnanhallituksen II-varapj Siuntion sosialidemokraatisen yhdistyksen puheenjohtaja Nyt myös Uudenmaan maakuntavaltuuston Siuntion edustaja Intohimona jalkapallo, jääkiekko ja pyöräily

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu