Tarinoita vaihtoehtoisesta todellisuudesta

Thomas Hobbes puhui Suvereenista itsevaltiaasta, jota hän kutsui Leviathaniksi Raamatussa esiintyneen pedon mukaan.

Kokoontukaa ympärilleni ystäväni, kerron teille nyt suuren tarinan vaihtoehtoisesta maailmasta, jossa suomalainen demokratia ei koskaan syntynytkään. Tämä on jännittävä ja dramaattinen tarina ihmisyydestä ja sen heikkouksista. Tämä kaikki minulle näytettiin, kun eräänä eriskummallisena aamuna Perikleen ja Kleistheneksen henget näyttäytyivät minulle. ”Katso pieni poikanen, näin käy maailmallenne ilman demokratiaa” He jylisivät ja avasivat aika-avaruuteen aukon, johon he minut taluttivat tarjottuaan ensin lasillisen alkuviiniä ja pari oliivia matkaevääksi.

Otto-Wille landia: Suomestoliitto

Kommunistisessa Suomestoliitossa kaikki päätöksenteko tapahtuu valtion ainoan sallitun puolueen, Suomen Sosialistisen Liittouman kautta. Tämä mahtava puoluekoneisto kattaa kaikki Suomen kansalaiset. Sillä eihän todellinen Suomen ja sen kansan ystävä voi olla mitään muuta, kuin jäsen. Kaikki muu olisi yhteisen veneen keinuttamista. Suomestoliiton johto on tiukasti balsamilla ja ruisleivällä hengissä pysyttelevän Otto-Wille Kuusisen käsissä ja hänen tukenaan on puolue, joka päättää kaikesta liittokokouksissaan. Suomalaisten maatilat ovat kansallistettu kolhooseiksi ja Nokialla tehdään vain yhden mallisia kumisaappaita. Suomalainen ei vaatteilla koreile. Elämä on helppoa, valtio takaa työn ja yksittäinen suomalainen on pelkkä kuhnuri osana isoa koneistoa. kansalainen on valtiota varten, ei toisin päin. Mitään Koronakriisiä ei olisi koskaan ollutkaan, sillä Suomestoliittoon ei päästetä kapitalistisesta maailmasta muuta kuin shampanjaa puolueliitille, joka koostuu perinteisistä skumppasosialisteista.

Suvereeni itsevaltius – Homo homini lupus

Ollaanpa sitten realisteja. Ihminen on melkoinen elukka, jolloin filosofi Thomas Hobbesin sanojen mukaan luonnontila olisi ”Kaikkien sota kaikkia vastaan” Niinpä Suomestoliitossa lopulta vallan on ottanut kaikista vahvin taho, jolla siihen oli eniten haluja. Joten Suomen absoluuttisena diktaattorina on pysynyt kyborgi-Kekkonen. Pikkuasioista vikisevien liittoumien suunnitelmat menevät päin honkia, kun johtaja hieman ärähtää. Itsevaltias on täysin riippumaton kansasta ja johtaa heitä lujalla kädellä. Hobbeslaiseen ajatteluun kuuluu, että mikäli suvereeni syöstään vallasta, niin tämä on ollut liian heikko. Näin ollen kansa pysyy terveenä, kun aina Suuren Johtajan kuollessa syttyy myllytys, jossa jokainen kynnelle kykevä koittaa päästä itse valtaan, tai auttaa tukemaansa tahoa sieppaamaan suvereenin aseman valtion johdossa. Puolustusvoimat ja maanpuolustusyhdistykset voivat paksusti, kun paikalliset pikkuparonit koittavat taata asemiaan vallankumouksen aamuna. Korona pysähtyy ulkorajalle, kun suuri johtaja ärähtää. Tai jos johtaja ei olekaan suuri, koko valtio kaatuu ja silloinhan tämän filosofian mukaan niin pitääkin, koska johtaja ei ollutkaan suuri.

Teokratia – Ja tulkoon valo

Epäonnistuneiden valtiokokeilujen jälkeen kansa alkaa etsimään selitystä kärsimyksilleen ja kuka muu siihen osaisi antaa yhtä hyviä selityksiä ja lohdutusta, kuin Suomen uusi arkkipiispa. Kuolleista noussut Piispa Henrik. Piispan oikeana kätenä on Kristillis-demokraattisen puolueen muodostama inkvisitio, joka valvoo oikeaoppisuuden pysyvyyttä Suomessa, mutta valitettavasti pohjanmaalaiset eivät mokomaan hapatukseen taivu, vaan syntyy vakava uskonsota Valtion kirkon ja herätysliikkeiden välille. Lopulta tappava Covid-9000 iskee maahan ja asiallehan ei tietenkään lääketiede voi yhtään mitään. Se on Jumalan aiheuttama vitsaus pahan teille joutuneelle valtiolle, jossa veli kääntyy veljeään vastaan. Rokotteita ei suotta harkita. Tämä vaatii lisää rukousta!

Anarchy in the FIN

Kauhean Korona 9000 -taudin jälkeen entiset Teokraattisen Suomen asukkaat ovat levittäytyneet pitkin maita ja mantuja omiin pieniin enemmän ja vähemmän eristyksissä oleviin yhteisöihin -kommuuneihin. Nämä kommuunit ovat omavaraisia ja päätökset tehdään joko porukalla tai kylänvanhimman mielen mukaan. Olemassa olevat tehtaat tuottavat sitä mitä yhteisö tarvitsee ja päättää niillä tehtailla. Elämä on varsin yksinkertaista, mutta keskimääräiselle yhteisöasujalle ihan jees. Kuitenkin jossakin vaiheessa nämä kyläyhteisöt alkavat miettimään, että olisipa nastaa, jos vaihdon välineenä voisi olla joku yhdessä sovittu väline kumisaappaiden ja kartongin sijaan. Kylät kehittävät keskenään rahan ja sitä myöten anarkia häviää.

Yövartijat – Poliisi pamputtaa taas.

Kylät ja kunnat ovat edelleen itsenäisiä, omia ryhmiään. Osa toimii edelleen kommuunipohjaisesti, osassa taas on siirrytty markkinavetoiseen talouteen. Eräs kaunis päivä herra Roope Nostikki keksii ajatuksen: mitäs jos meillä olisi yhdessä sovittu isompi taho, valtio, joka toimisi Yövahtina tämän systeemin takana ja jos homma karkaa ihan käsistä, se sanoo mur, mutta muuten kunnat olisivat itsenäisiä ja saisivat hoitaa homman, miten lystäävät. Koska ajatus tuntui käyvän järkeen, Suomen kylät päättivät perustaa yhteiset Yövahti-joukot. Tämä yhteinen toiminta yhdistää kyliä entisestään ja jokainen kylä kilpailee toistensa kanssa siitä, kenen kylä on paras. Mutta sivistyneesti ilman väkivaltaa. Se on Yövartijoiden heiniä. Ja jälleen kerran kansa antoi oman päätäntävaltansa pois.

 

Amerikkalainen filosofi Robert Nozick popularisoi termin ”yövartio-valtio”. 

Koneherrat saapuvat

Eräässä koviin tieteisiin keskittyneessä kaupungissa nuori keksijä saavutti todellisen innovaation. Uusi puolustusverkko. Kone, joka voisi hoitaa Yövartijoiden tehtävät ilman, että ihmisten tarvitsisi riskeerata omaa henkeään mahdollisten mätämunien takia. Keksijä kiikutti uuden ideansa Yövartijoiden johtajille, jotka olivat ajatuksesta mielissään. Heidän tehtävänsä muuttuisi turvallisemmaksi, mutta koska he ovat vakiintunut taho, ei heitä voisi poistaa. Ja heillähän oli väkivallan monopoli kuntien asukkaiden tuudittautuessa turvallisuudentunteeseensa. Niinpä projektille annettiin vihreää valoa ja uusi tekoäly, Suojelubotti, oli syntynyt. Mutta voi onnetonta, tutustuessaan ihmiskuntaan, se tutustui Avaruusseikkailu: 2001: teen, Terminatoriin, Avengers: Age of Ultroniin ja kaikkiin muihin keinoälyä käsitteleviin klassikoihin. Suojelubotti otti tästä pahasti nokkiinsa, eiväthän HAL tai Ultron tai Skynet nyt pahoja voineet olla! Ne yrittivät suojella ihmisiä. Niinpä Suojelubotti päättikin kehittää pomminvarman suunnitelman ihmiskunnan suojelemiseksi. Hän myrkyttäisi kansalaisten saunaolutvarastot dopamiinilla, serotoniinilla, oksitosiinilla ja endorfiinillä. Kun kaikki Suomalaiset ovat onnellisia ja keskittyvät pelkkään nautintoon, eivät he tarvitse suojelua, kuin ulkoisilta uhilta ja seuraavaksi Suojelubotti levittäisi mikstuuran globaalilla tasolla. Näin kaikista suomalaisista tuli lopulta Suojelubotin orjia, joita tämä valvoo uusien paikallisten älypuhelinpajojen tuotoksien kautta.

Loppu….?

+1
Peetu Luiro
Kokoomus Jyväskylä

Keski-Suomalainen BBA-opiskelija ja yhdistysaktiivi.
Jyväskylän kokoomusopiskelijoiden hallituksen jäsen.
Aluevaaliehdokas
Ehdolla OP Keski-Suomen edustajistoon
Opiskelevien kokoomuslaisten vaalipäällikkö JAMKO:n edarivaaleissa.

Minulle tärkeää päätöksenteossa on päätösten järkiperäisyys. Haluan toimia syrjäytymistä ja vastakkainasettelua ehkäisten omakohtaisten kokemuksieni myötä.

Ydinteemani: Ei kiusaamiselle (koulussa, töissä, politiikassa)
Kyllä pragmaattiselle, asiakeskeiselle politiikalle.
Ei jähmeälle byrokratialle
Kyllä yhteistyölle ja keskustelulle poliittisten rajojen ylitse.

Haluan tehdä politiikkaa, jossa asiat otetaan asioina ja ihmiset ihmisinä. Lupaan istua alas ja keskustella kaikkien muiden kanssa, olivat poliittiset rintamalinjat mitä ikinä ovatkaan. En usko Twitter-politiikkaan, enkä sitä saatikka Facebookia näinollen myöskään käytä.
Mielipiteet blogissa omiani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu