Jumalan rakkauden aika – koettelemusten tarkoitus

 

Elämme Uuden Liiton aikaa, joka alkoi Kristuksen ristin kuolemassa, jossa kaikkien ihmisten synnit sovitettiin ja ihmiset pääsivät pois Jumalan vihan alta; ei tarvinnut enää pelätä Jumalan tuomiota, sai tulla Jeesuksen ristin luokse ja ottaa vastaan sen pelastuksen, jonka Jumala Kristuksessa on varannut jokaiselle. Ei enää kysytty omia hyviä tekoja, ei kysytty käskyjen noudattamista, vaan Jumala julisti, kaikki on täytetty, synnit on sovitettu ja armahdusta tarjotaan kaikille ihmisille. Pääsy iankaikkiseen Jumalan valtakuntaan on ilmainen lahja Jumalalta – Kristus teki sen mahdolliseksi.

Vanha Testamentti kertoo kuitenkin siitä matkasta, jonka Israelin kansa teki odottaessaan Jumalan Karitsan täydellistä uhria. Vanhan Testamentin opetukset on annettu varoitukseksi meille tämänkin ajan ihmisille. Jumala lupasi Israelin kansalle runsaita siunauksia, jos nämä pysyvät hänessä, ja pitävät kiinni siitä Jumalan lupauksesta Kristuksessa, johon kaikki uhritoimitukset viittasivat. Israelin kansa sai kokea niitä, mutta sitten aina tapahtui jotain – tuli luopumuksen aika – kansa alkoi ajatella:

  1. Moos. 8:17

Älä ajattele sydämessäsi: ’Oma voimani ja oman käteni väkevyys on hankkinut minulle tämän rikkauden’

Jumalan varoitukset unohdettiin. Hyvä ja tyydyttävä elämä, Jumalan huolenpito ei riittänyt, vaan ylpeys tuli, synti tuli ja vieroitti ihmiset Jumalan yhteydestä ja he käänsivät selkänsä Jumalalle.

Jumala haluaa, ettei kukaan jäisi osattomaksi  Jumalan suunnittelemasta pelastuksesta, vaan että jokainen ihminen voisi tulla Jumalan lapseksi ja päästä sisälle iankaikkiseen elämään. Jumala rakastaa ihmistä niin paljon, että hän haluaa pelastaa ihmisen synnin tuholta. Mitä Jumala siis voi tehdä, jos hänen hyvyytensä ei riitä ihmiselle pitämään häntä Jumalan omana ja Jumalaan turvaavana?

Raamattu kertoo Israelin matkan opetuksista, että rakastava Jumala lähettää silloin koettelemuksia ihmiselle ja kansalle. jotta hän voisi saada kansakunnan ja ihmisen takaisin yhteyteensä. Jumala jopa kertoo, missä järjestyksessä koettelemukset tulevat. Koettelemuksissa Jumala siis haluaa vetää kansakuntia ja ihmisiä takaisin Kristuksen luokse, ne eivät ole tuomioita, vaan niiden kautta Jumala haluaa nöyrryttää ihmisen ymmärtämään, että ei kaikki ole ihmisen vallassa eikä ihmisen tahdossa, vaan Jumalan armo on se, joka ihmiselle antaa kaiken tarpeellisen.

Eräässä Raamatun kohdassa Jumala luettelee tuon koettelemusten järjestyksen ja kuinka ollakaan se on tämä; ensin tulee sairaudet, kuume ja tulehdukset mm. mainitaan tuossa yhteydessä. Jos ylpeä ihminen tai kansakunta ei vieläkään kuule Jumalan rakastavaa kutsua, niin seuraavaksi Jumala ottaa pois maan sadon eli tulee nälänhätää. Jos vieläkään ylpeä ihminen ei nöyrry, niin viimeisenä keinona Jumala käyttää sotaa kutsumaan langenneita ihmisiä huutamaan avuksi häntä ja pelastamaan hänet ja koko kansakunnan.

Kuuleeko tämän ajan ihminen Jumalan rakastavaa kutsua? Jumala etsii nyt kadonneita ja kutsuu heitä ottamaan vastaan Jumalan lahjan, iankaikkisen elämän Jeesuksessa Kristuksessa.

Matt. 11:28

Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon.

Jeesuksen oma on levossa niin hyvinä kuin pahoina päivinä, hänellä ei ole mitään hätää, hän on turvassa koettelemuksissakin – käy hänen kuinka tahansa – hän on turvassa aina ja iankaikkisesti.

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu