Rukouksesta

Emme aina tiedä, mitä meidän tulisi rukoilla, mutta Pyhä Henki voi ohjata rukouksemme niin, että ne osuvat oikeaan ja tuottavat sen tuloksen, mikä Jumalalla oli mielessä!

Room 8:

25 Mutta jos toivomme, mitä emme näe, niin me odotamme sitä kärsivällisyydellä.

26 Samoin myös Henki auttaa meidän heikkouttamme. Sillä me emme tiedä, mitä meidän pitää rukoileman, niinkuin rukoilla tulisi, mutta Henki itse rukoilee meidän puolestamme sanomattomilla huokauksilla.

27 Mutta sydänten tutkija tietää, mikä Hengen mieli on, sillä Henki rukoilee Jumalan tahdon mukaan pyhien edestä.

28 Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut

Pieni katkelma koskettavasta rukouksesta kirjasta Esirukous (Dutch Sheets):

’Tätä totuutta havainnollistaa syvällisesti kertomus, jonka kuulin eräältä Tennesseen Clevelandissa toimivalta pastorilta. Tapaus sattui yhdessä hänen kokouksissaan. Hän oli palvelemassa pienessä seurakunnassa Kanadassa eikä tuntenut hyvin ketään seurakuntalaista, koska oli siellä ensimmäistä kertaa. Ehdittyään julistaa viitisentoista minuuttia hän kuuli Pyhän Hengen puhuvan hänelle sisäisesti: Keskeytä puheesi  ja ala rukoilla Hengessä.

Voit varmasti kuvitella asian kiusallisuuden, etenkin kun pastori ei oikeastaan tuntenut niitä ihmisiä. Pyhän Hengen johdatus oli kuitenkin niin vahva, että hän totteli. ”Suokaa anteeksi”, hän sanoi, ”mutta Herra on juuri neuvonut minua keskeyttämään puheeni ja rukoilemaan Hengessä.” Hän alkoi astella korokkeella edestakaisin ja rukoili kuuluvasti Hengessä.  Kului viisi minuuttia. Ei mitään. Kului kymmenen minuuttia. Ei mitään. Kului viisitoista minuuttia. Ei vieläkään mitään. En tiedä sinusta, mutta siinä vaiheessa minä jo hermoilisin aika lailla. Olisin etsimässä korokkeesta sitä pariin otteeseen kaipaamaani nappia, jota painettuani katoaisin lattialuukusta. Kun heikkoudesta puhutaan – kyvyttömyydestä tuottaa tuloksia. Hänellä ei ollut aavistustakaan, mistä oikein on kyse. Siinäpä vasta tilanne, jossa ei tiedä, miten pitäisi rukoilla – mikä olisi välttämätöntä, oikein tai asianmukaista. (Mitä Jumala halusi saada aikaan – ei hän tiennyt – kirjoittajan huomio).  Kaksikymmentä minuuttia. Ihmiset olivat vain istuneet, katselleet ja kuunnelleet. (Suomessa tämä pastori ehkä olisi jo keskeytetty ja ohjattu sivuun – kirjoittajan huomio). Yhtäkkiä nainen salin takaosassa alkoi kiljua, ponkaisi pystyyn ja juoksi kirkon etuosaan. ”Mitä nyt tapahtuu?” pastori kysyi.”Minun tyttäreni on lähetystyössä syvällä Afrikassa”, nainen aloitti. ” Itse asiassa niin syvällä, että kestää kolme viikkoa päästä sinne, missä hän on. Pitää matkustaa autolla, sitten veneellä, ratsastaa jollain eläimellä ja kävellä kaikkiaan kolme viikkoa. Mieheni ja minä saimme juuri eilen sähkeen hänen työtovereiltaan, ja siinä ilmoitettiin, että hän on saanut kuolemantaudin, joka tekee tehtävänsä kolmessa päivässä. Jos hän olisi sivistyksen parissa, sairautta voitaisiin hoitaa, mutta hänen kuljettamisensa kestäisi liian kauan. ’Hän kuolee luultavasti kolmen päivän kuluessa’, he sanoivat minulle, ’ja voimme vain lähettää hänen ruumiinsa teille mahdollisimman pian.’”

”Viimeksi kun tyttäreni oli kotona”, nainen jatkoi, ”hän opetti minulle hieman niiden ihmisten murretta, joiden parissa hän työskentelee. Ja te sanoitte juuri äsken, sillä murteella: ’Sinä voit iloita, tyttäresi on parantunut. Voit iloita, tyttäresi on parantunut.’”

Ja niin hän olikin!

PekkaLehtinen1

vanha ukkopaha, joka tarkkailee maailmanmenoa sivusta, puolueisiin sitoutumaton, mutta useimmiten löytää ehdokkaansa demareista, mutta ei aina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu