Veroilmoitus netissä tai sitten ei

Sain veroehdotuksen minäkin ja eilen sitten ajattelin aloittaa. Olin jo kerännyt taulukkoon kotitalouskustannukset ja aioin lisätä ne ilmoitukseeni. Niin luulin.

Kirjautuminen vero.fi-sivuille vielä onnistui ja pääsin pari pykälää eteenpäin. Sitten ruudulle tuli punaista tekstiä. Ohjelma oli estänyt neljän (4) ponnahdusikkunan avaamisen. Kävin muuttamassa selaimen asetuksia. Kielsin edelleen ponnahduksia avautumasta, mutta poikkeuksena sallin vero.fi-sivuston. Ei auttanut. Vielä oli 3 ponnahdusta kielletty. Poistin kaikki estot, vaan eipä auttanut sekään. Kävin läpi muitakin asetuksia ja päivitin selaimen, mutta olivat nähdäkseni kaikki oikein. Ei siis auttanut. Selaimen päivitys vaan tuotti jonkin uuden vakoiluohjelman ja se nyt tyrkyttää itseään joka kerta.

Joudun siis ilmeisesti printtaamaan kotitalousvähennyksen lomakkeen, täyttämään sen käsin tai ruudulla (joskus täyttö ruudulla tökkii) ja postittamaan perinteisesti. Postitusosoitetta ei tietenkään ilmoituksesta löytynyt. Löytyi vain maksullinen puhelinnumero. Ei ollut mukana myöskään palautuskuorta eikä sen postimaksua maksettuna.

Ohjelmaa turhana sulkiessani kysyttiin onnistumista tai tyytyväisyyttä. En onnistunut ja ruudulle tulleen tilaston mukaan meitä tyytymättömiä oli 21% kaikista vastanneista. Komea osuus. Hyvin on onnistuttu.

Koko ilmoitusrevohkan maksavat veronmaksajat. Säästön (tai lisämaksun) puolelle menee lähetetyn kirjeen kustannus. Viime vuoden mallisessa taitettavassa lakanassa taisi olla 4 kpl A4-kokoisia arkkeja. Nyt niitä on 5. Mukana oli myös täyttöopas esim. kotitalousliitteineen. Nyt liite on itse printattava, jos on printteri. Kaikilla verovelvollisilla varmaan on…

Itse on myös hankittava palautuskuori ja maksettava sen postimaksu. Vanhaan malliin palautuskuoret ja niiden postitusmaksu on tukkuhinnoilla taatusti halvempi, kuin yksin kappalein hankittuna. Toki palautuskuoria on vähemmän. Verovelvollisista ehkä 60% pystyy yrittämään sähköistä ilmoitusta ja heistä vielä 21% epäonnistuu. Nettona kuoria max. puolet viime vuotisesta. Tukkuhinnoilla viime vuoden vertailukustannus lienee samaa luokkaa, kuin nyt.

Kannattiko ? Jos kannatti ja säästöä veronmaksajille syntyi mihin se säästö pistettiin ? Tuulitukiaisiin ?

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu