Oi digitaalisuutta ihanaa ja rahanpesua

Hyvää päivää kaikille. Minun päiväni ei ole hyvä, mutta ketäpä se haittaisi. Siitä huolimatta avaudun kuin päiväkirjaa pitävä teini. Lähes digitaalisesti.

Olette varmasti lähes kaikki tutustuneet älypuhelimiin sun muihin erilaisia liittymiä ja sim-kortteja käyttäviin nerokkaisiin laitteisiin? Epäilemättä joukossanne saattaa jopa olla joku yhtä vähävarainen kuin tällainen kaltaiseni vanha varis, sellainen, joka joskus ostaa jotain ikään kuin velaksi, osamaksulla.

Köyhänä ja nöyränä ja perin alamaisena olen toki säntillisesti velastani vastannut digitaalisia ihmeitä myyvälle ja rahoittavalle ylen tunnetulle jättiyritykselle. Niinhän kunnon kansalainen tekee, ja minäkin teen.

Mutta tässähän on toki mahdollista syyllistyä rahanpesuun! Tosin olen rahanpesuun syyllistynyt eläissäni vain kerran, kun  unohdin pesukoneeseen pudottamieni farkkujen taskuun viiden euron setelin. Pestyä tuli.

Konserni, jolle säntillisesti lähetän muutaman kympin joka kuukausi, lähestyi tänään minua uhkaavaan sävyyn. Ellen kolmen viikon kuluessa kerro jollain lomakkeella heille kaikkea, ja vähän lisääkin, vapautuakseni mahdollisista rahanpesuepäilyistä, niin he eivät enää minua palvele.

Tottahan tuollainen saa kansalaiseen liikettä. Salamaakin nopeammin avasin oikean sivuston ja kas, siellä oli lomake, jonka täyttämistä minulta erinäisten uhkausten kannustuksin vaadittiin. Ei muuta kuin lomakkeen kimppuun ja kaikki mahdolliset tiedot antamaan!

Ensimmäiseksi, siis aivan ensimmäiseksi, piti tietysti tunnistautua. Sen ymmärrän. Itse asiassa ymmärrän sen oikein hyvin.

Sitä sitten en enää ymmärtänyt, että juuri minun pankkini puuttui siltä listalta, josta sai valita eli klikata sen pankin, jonka tunnuksilla aikoi tunnistautua.

En tietenkään masentunut, vaan yritin tunnistautua toisen pankkini tunnuksilla. Se ei onnistunut, koska juuri siihen pankkiin minulla ei ole tunnuslukulaitetta. Tunnuslukukortti on, samoin käyttäjätunnukset sun muut. Pankkiin niillä pääsen, mutta en pääse tietojani kaipaavan konsernin tunnistautumiseen.

Jos joku nyt erehtyy kuvittelemaan että luovutin, niin väärässä on hän. Lähes IT-alan entisenä ammattilaisena huomasin toki, että tunnistautua voi myös mobiilivarmenteella. Mobiilivarmenteen voi ottaa käyttöön tunnistautumalla, siis kirjautumalla kyseisen konsernin toiselle sivustolle.

Sehän sujui kuin tanssi. Sivusto pyysi puhelimeni numeron, luonnollisesti. Selväähän se. Niinpä näpyttelin älylaitteeni numeron vaadittuun kohtaan. Eikä aikaakaan, kun näytölle poksahti iloinen viesti, jossa kerrottiin että sim-korttini ei tue mobiilivarmennetta. Purkmalla puhelimeni ja tutkailemalla sim-korttiani löytäisin kuulemma useampinumeroisen koodin, jonka ko. konsernille ilmoittamalla saisin uuden sim-kortin, joka sitten  mobiilivarmennetta tukisi.

Tässä vaiheessa päätin kysyä neuvoa konsernin mainostamalta asiakaspalvelulta, jonka yhteystietoja ei sivustolta löytynyt, ei edes hakusanalla.

Periksi en antanut, en tietenkään. Ei sisukas suomalainen näin vähällä lannistu! Konsernin sivustoilla aiemminkin tuskailleena vainusin kiertotiet, ne joiden kautta asiakaspalvelun chattiin pääsi, ja pääsinhän minä.

Botti siellä oli, tietysti. Kyseli sitä ja tätä, mutta ei tarjonnut missään vaiheessa muita vaihtoehtoja kuin mitä haluan ostaa jne. Botti siis vain myi. Onnistuin kuitenkin lopulta harhauttamaan bottia niin paljon että se tarjosi vaihtoehdoksi chattailua asiakaspalvelijan kanssa.

Jätin viestin ja kaikki yhteystietoni, uskossa hyvässä, vakaasti luottaen siihen että joku joskus ottaa yhteyttä. Niinpä erehdyin sulkemaan chatin.

Viestini katosi sinne kuuluisaan.

Sivusto neuvoo minua nyt varaamaan puhelinajan asiakaspalveluun. En enää jaksa. Pitäkööt korttinsa, rahanpesunsa, rahani, laiteeni ja mitä nyt sitten vailla ovatkin.

Digidigidää. Kädet heiluu muttei pää. Siirryn savumerkkeihin tai rumpuviestintään.

Oikein mukavaa digitaalissähköistä asiakaspalveluhenkistä nykymodernia tiedonsiirtoviikonloppua kaikille! Myös sille Botille.

 

 

+2
pekkasiikala1
Orimattila

1948 syntynyt yhä työelämässä puurtava monen sortin entinen. Täällä blogistina ensimmäisen kerran 2008.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu