Mummon hernekeittoa

Hellesäillä ei kannata syödä kuumaa eikä huonosti sulavaa ruokaa. Avasinkin erään säilyke-elintarvikefirman hernekeittopurkin jääkaapista ja olihan se hyvää, mutta niin mahdottoman suolaista, että päätin kaivaa mummon hernekeittoreseptin korvien välistä.

Mummon reseptissä ei juuri mitään erikoista olekaan, kuin jääkaapissa kuivaherneiden (500g) liotus kulhossa n. 24 tunnin ajan. Sitten herneet huuhdellaan kylmällä vedellä ja laitetaan kattilaan kiehumaan 6/6 teholla. Herneet alkavat pehmenemään n. 20 – 30 minuutin kiehuttamisen jälkeen, jolloin on hyvä lisätä kattilaan pilkotut porkkanat ja sipulin sekainen paistettu jauheliha (400g) maustettuna mustapippurijauheella – minun tapauksessa.

Niin meinasinpa unohtaa, että kiehuttamisen alkuvaiheessa lisätään suolaa ja kokonaisia maustepippureita maun mukaan lihaliemikuutiota unohtamatta.

mummon-hernekeittoa

Edit:

Pakkasesta sulatettu ja mikrossa lämmitetty valmis hernekeittoannos:

valmis-annos

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu