Perheettömille kotona vilua poteville

Perheettömille vetoisissa kerrostaloissa vilua poteville ja huonon ääreisverenkierron omaaville tässä muutama vinkki miten minä yritän pitää itseäni lämpimänä.

1 Konvektorilämmitin – Biltema (hankittu n. 10 vuotta sitten)
Konvektorilämmitin

2kW konvektorilämmittimellä voi lämmittää pienehköä huonetta varsin nopeasti 25 asteeseen kun esim. saapuu ilman vaatteita suihkusta. Tuossa on kaksi asentoa : puoli-teho ja täysi-teho ja eristyisesti konvektorin tuuletinta tulee käyttää jos lämmön on levittäydyttävä nopeasti ympäristöön. Kannattaakin hankkia tuulettimellinen konvektorilämmitin.

2 Kuumavesipullo – fashy
Fashy kuumavesipullo

Kuumavesipullo on hyvä silloin kun esim. pelkästään jalkoja palelee sängyn peiton alla ollessaan. Lisäksi tuon voi laittaa paidan alle istuessaan tuolilla.

3 Käsien lämmitysmatto – Beurer
Käsienlämmitysmatto

Kun kirjoitan tietokoneella käsien ollessa pöydän päällä, niin usein kämmenien selkiä ”särkee” ihan kuin ilmavirtaus kävisi. Peitän lämmitysmaton huovalla koska liian kuuman lämmitysmaton pinta ei tunnu hyvältä iholla. Tuossa on termostaatti joka hiukan liian aikaisin katkaisee lämmityksen ja noin laite on käynnistettävä uudestaan verkkokytkimestä.

4 Lämmityspeitto – Beurer
Lämmityspeitto

Menneinä muutamina pakkaspäivinä lämmityspeitto osoittautui varsin hyväksi ja oli miellyttävä nukkua sen alla yönsä hyvin. Se ottaa tehoa ainoastaan 100W ja noin nukuttu yö ei maksa kuin 16 c jäljessä olevilla arvoilla : 8 (h) * 0,1 (kW) * 20 (c).

5 Alkoholi
Laimennan perusviiniä vedellä ja muutama nautittu lasi saa aikaan sen, että verisuonet laajenevat ja tuntuu siltä kuin lämpöäkin virtaisi kehossa enemmän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu