Webbi-sivun tallentaminen yhdeksi tiedostoksi

Usein syntyy tarve tallettaa selaimessa näkyvä html-sivu omalle koneelleen ja tuo onnistuukin selaimen ihan tavallisella ’save’ tai ’save-as’ komennoilla. Mutta tuon huonona puolena on, että sivun tyylitiedostot, kuvat ynnä muut tiedostot tallentuvat erillisinä tiedostoina, ja kun myöhemmin talletetun sivun selaimella avaa, eivät kaikki kuvat ja tyylit olekaan kohdallaan. Alkuperäisestä sivusta ei juurikaan ole riittävästi jäljellä.

Tuohon ongelmaan löytyy ainakin Firefoxiin ’Save Page WE’ lisäosa, jonka avulla saa näppärästi talletettua html-sivun yhdeksi tiedostoksi koneelleen.

 

SavePageWE

Kun ruksaa vielä ’Save Page WE’:n Preferences > Save Features > ’include information bar at top of page’ kohdan, saa tallentuneen sivun yläosaan linkin mistä alkuperäisestä osoitteesta sivu on talletettu. Myöhemmin linkkiä klikkaamalla on mahdollisuus tarkastella mitä uutta sivulle on ilmestynyt.

SaveFeatures

Html-sivun talletus tapahtuu Firefoxin selaimen näkymästä hiiren oikealla näppäimellä:

SavePageWEAS

Toki muitakin tapoja ja menetelmiä löytyy webbi-sivujen tallentamista varten , että onko jollakin lukijalla jokin muu tapa säilöä html-sivuja tietokoneelleen?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu