Vanhemman väestönosan mainio radiokanava on Järviradio

On Suomessa onneksi edes yksi radiokanava, joka lähettää moninaista, mukavaa ja mielenkiintoista radio-ohjelmaa meille vanhemmalle kuuntelijakunnalle. Se on Alajärvellä kotipaikkaansa pitävä Järviradio,  joka on kuuntelijatutkimuksen mukaan suosituin kaupallinen radiokanava. Juurikaan mitään toista radiokanavaa en ole kuunnellut vuosiin. Kyseinen kanava on aina "kuulolla". Kesäiltoina on laiturin nokalla mukava kuunnella valssia, humppaa, jenkaa ja foksia oikein vanhan ajan malliin.

Järviradiossa soitetaan musikkiesityksinä lähes pelkkää vanhaa levystöä. Ja paljon! Sitä ei muilta radiokanavilta kuule kuin joinakin harvoina ohjelmapätkinä. Näiden kanavien musiikkitoimittajien musiikillinen tietämys ulottuu vain 1990-luvun jälkeisiin suomalaisiin levytyksiin, ja amerikkalaiseen heviin, rokkiin ja muuhun surkeaan rääyntään. Kaikenmaailman räppiä, poppia, hippiä ja höppiä tulee tuutin täydeltä älyttömän röhönauruisen juonnon kera. Ei sellaista! Ei minun korvilleni.

Järviradion ohjelmisto sisältää, paitsi edellä mainitsemiani suomalaisia iskelmälevytyksiä aina 30-luvulta asti, niin myös haitarivartin, tietovisoja, uutisia, lehtikatsauksia, hartaushetkiä, jumalanpalveluksia, hengellistä musiikkia, erikoisen paljon toivelevyjä, isänmaallista musiikkia veteraanipäivinä ja todella mainion "Matin musiikkimakasiinin".  Kesällä pesäpallo-otteluita. Ainoa miinus ovat mainokset, mutta nehän kuuluvat tietenkin kaupalliselle radiokanavalle.

Kuunnelkaapa!

P.S. Yle Radio1 lähettää kyllä hyvää klassista musiikkia heille jotka sellaisesta pitävät.

P.P.S.  Olin äskettäin pienessä korvaleikkauksessa. Leikkaushuoneessa oli päällä radiokanava, joka soitti vähemmän miellyttävää musiikkia. Kun hoitaja kysyi leikkauksen aikana, että onko kaikki hyvin, niin vastasin hiukan piruillen että muuten on, mutta musiikki ei ole oikein minun makuuni, saisi olla A.Aimoa ja Dallapeetä. Ei mennyt kuin hetki kun A.Aimo alkoi laulaa  kasetilta, ja koko loppuleikkauksen ajan. Leikkaava lääkärikin käski pistää kovemmalle, ilmeisesti oli hänellekin mieluisaa kuultavaa. Leikkaus sujui kuin leikiten.  Kiittelin hyvästä työstä ja musiikista.

PerttiRampanen

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä. Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu