Jalkapalloon saatava tarkka peliaika

Onko toista joukkuepalloilua, jossa pelin päättyminen on katsojille ja pelaajille loppupelissä täysin tuntematon? Jalkapallon lopullista peliaikaa ei näytä tietävän edes pelituomari. Viheltää pelin päättyneeksi milloin minkäkinlaisen odotuksen ja oman halunsa jälkeen. Lisäajan lisäaikaa saattaa tulla minuuttitolkulla.

Ei se näin saa olla! Laitetaan sääntömuutoksella jalkapallon peliaika vaikka 50+50 minuutiksi, ilman lisäaikoja, ja summeri päättää ottelun tarkalleen siihen, niin kuin monessa muussa lajissa on. Jalkapalloon on saatu VAR-tarkkailu, jotta vältytään vääriltä tuomioilta, miksi peliajan tarkkaa rajaamista ei voisi myös uudistaa. Se ei varmasti olisi pahitteeksi varsinkin pelaajille ja valmentajille.

Ajan peluustahan on jo nyt sanktiot.

Miksi tähdentää pelituomareille, esimerkiksi nyt Qatarissa,  että bruttopeliajan pitää olla 100 minuuttia, mutta tuomari edelleenkin päättää mitä se on? Miksi peliaikaa ei voi päättää kello ja summeri?!

Juuri päättyneessä pelissä Saksa-Japani näytti siltä, että tuomari antoi ilmiselvästi saksalaisille pari minuuttia ylimääräistä lisäajan lisäaikaa saada peli tasoihin.

Kyllä paikalla olevien katsojien, TV- katsojien ja pelaajien on syytä tietää ajallisesti täsmälleen koska jalkapallopeli päättyy. Tuomari viheltää lopun nykyisin koska viheltää. Esimerkiksi peliä ei vihelletä koskaan päättyneeksi kun jompikumpi joukkueista on hyökkäämässä, hyökkäys viedään loppuun,  vaikka peliaika lisäaikoineen on ummessa. Kaikki lisäajan lisäajalla tehdyt maalit ovat tuomarimaaleja!

Punainen kortti jalkapallon nykyiselle peliajan määrityksen holtittomuudelle!

 

 

PerttiRampanen
Sitoutumaton Mänttä-Vilppula

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä.
Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu