Kansallinen veteraanipäivä torstaina 27.4.2023

Euroopassa eräs valtio taistelee juuri nyt olemassaolostaan, ja vihollinen on heillä sama kuin Suomella oli taistelujen vuosina 1939-1944.

On taas kerran syytä viettää kiitoksin heidän juhlapäiväänsä, jotka mahdollistivat vapaan, itsenäisen isänmaan säilymisen länsimaisena hyvinvoipana valtiona. Juhlijoita ja muistelijoita on valitettavasti enää vain kourallinen. Tämän vuoden alussa yhteensä 2985 miestä ja naista. Keski-ikä 98 vuotta. Veteraanien juhlapäiväksi on valikoitunut Lapin sodan päättymispäivä. Juhlapäivää vietettiin ensimmäisen kerran vuona 1987 itsenäisen Suomen täyttäessä 70 vuotta. Lieneekö myöhäinen aloitus johtunut niistä paljon puhutuista naapurisovun ”yleisistä syistä”?

Kiitos ja kunnia rintamamiehille, lotille ja kotirintaman väelle uhrautuvasta työstänne, näin sodanjälkeisen sukupolven edustajana julkituotuna. Tämä kiitos vaan tavoittaa enää harvoja kiitoksen ansainneita. Teidän uhrauksienne vuoksi saamme elää maailman onnellisimmassa valtiossa, jonka lipputangoissa hulmuaa maailman kaunein lippu: siniristi.

Sankarihaudoila kulkiessamme kannattaa aina painaa päänsä hiljaiseen kumarrukseen.

Edesmennyt musiikinopettaja, kamarineuvos Kalervo Hämäläinen, joka itsekin oli mukana molemmissa sodissamme, on säveltänyt ja sanoittanut useita koskettavia veteraaniaiheisia kuoroteoksia, tunnetuimpana Veteraanin iltahuuto.

Yhtä vaikuttava on sävelteos Tuntematon sotilas.

Kuunnelkaa YouTubesta!

PerttiRampanen
Sitoutumaton Mänttä-Vilppula

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä.
Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu