Maailman paras komediallinen TV-sarja?

Ruotsalainen TV-sarja ”Solsidan” on mielestäni, ellei maailman paras, niin ainakin parhaimmasta päästä komediasarjoista.  Huumori syntyy sen enempää pinnistelemättä jokapäiväisen elämän pikkuasioista rikkaiden asuinalueella Saltsjöbadenissa, Solsidanin kaupunginosasssa. Pääosaperheet ja niiden jäsenet ovat niin erilaisia luonteeltaan, ettei väärinymmärryksiä voi välttää. Aina niistä kuitenkin selvitään jäämättä asiaa enempää murehtimaan.

Fredde ja Mickan ovat vauraan asujaimiston vauraimpia ja se näkyy, paitsi hulppeasta asunnosta, niin myöskin avioparin ökyluonteesta. Fredde on varsinainen minäitte-mies. Tietää kaiken ja osaa kaiken, ja johtajan roolista pidetään kynsin hampain kiinni – kotonakin. Mickan on kotiäiti paljolti siksi, että puoliso ei päästä häntä töihin. Mickan yrittää olla rouvalaumassa kovasti tietäväinen, vaikka pieleen usein ajatukset ja teot menevätkin.

Hammaslääkäriperhe Alex ja Anna ovat keskiluokkaisia, alemmallakin tasolla ajatuksiltaan, vaikka asuvatkin rikkaiden asuinalueella. Alex on varsinainen nyhverö, joka aina ymmärretään väärin, vaimosta alkaen. Sääliksi käy välillä miestä. Anna yrittää epätoivon vimmalla päästä näyttelijäksi. Ei tule mitään!

Ovea ja Anettea pyrkivät kaikki välttelemään. Nämä työntävät nokkansa joka paikkaan eivätkä ymmärrä, että heidän seuraansa ei kaivata. Kun jonkinlaisessa yhteishengessä pitää asuinalueella rikkaiden elää, niin kukaan ei uskalla Ovelle ja Anettelle suoraan sanoa, että suksikaa kuuseen!

Katsokaa ihmeessä uusintana esitettävä sarja! Humoristiset kohtaukset monetkin voi itse kukin löytää omastakin elämästään.

PerttiRampanen

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä. Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu