Muurmannin suomalaisten tuho

( DOCENDO, 2019, 323 sivua )

1800-luvulla muutti nälkävuosia ja köyhyyttä pakoon siirtolaisia Suomesta ( ja suomalaisyntyisiä kveenejä Ruijasta ) Muurmannin rannikolle nykyisen Venäjän alueelle Kuolaan. Sisällissodan 1918 yhteydessä pakeni alueelle myöskin poliittisia punapakolaisia. Suomalaiset hankkivat elantonsa kalastuksesta, poronhoidosta ja pienimuotoisesta maanviljelyksestä. Olivat ahkeria ja työteliäitä ja saivat monet kylät kukoistamaan. Rakennettiin taloja ja kouluja. Kalastusaluksia oli Kuolavuonon satamat täynnä.

Venäjän tsaarivalta suosi suomalaisia, ja antoi heille lain suojan ja erinäisiä etuja. Elintaso nousi asujaimistolla huomattaviin mittoihin. Sitten bolshevikkien päästyä Venäjällä valtaan seurasivat kiihtyvällä vauhdilla suomalaisten vainovuodet. Varsinaisia kauhun vuosia olivat 1937 ja 1938. Silloin tapahtui lopullinen tuho. Alkoivat vangitsemiset, karkotukset ja teloitukset. Neuvostoliiton vainoharhainen johtaja Josif Stalin päätti likvidoinneista. Kuola tyhjennettiin suomalaisista.

Tästä julmasta etnisestä puhdistuksesta kirjoittaa FM Tarja Lappalainen kirjassaan järkyttävää tekstiä.

Toinen kirjoittaja professori, VTT Martti Turtola käsittelee Muurmannin ja sen lähialueiden sotahistoriaa 1600-luvulta jatkosodan vuosiin.

Tänä päivänäkin esiintyy paljon erilaisten etnisten ryhmien vainoamista. Sellaisia toimeenpantiin Stalinin käskystä Neuvostoliitossa lukuisia. Paljolti koskettaen suomensukuisia kansoja ja yhteisöjä. Erilaisia ihmisryhmiä. Kyseiset Muurmannin tapahtumat olivat vain pieni osa vainotoimista.

Täytyy aina muistaa, että jos Neuvostoliitto olisi valloittanut maamme talvi- tai jatkosodassa, niin emme olisi välttyneet suurelta kansalliselta tuholta, etniseltä puhdistukselta. Suojeluskuntalaiset olisi ammuttu välittömästi, samoin porvarisjohtajat, ja lopuksi bolshevismia näkyvästi karsastavat  kansalaiset kuskattu Siperiaan pakkotöihin.  Vielä jäljellä olevat maanviljelijät pakotettu kolhooseihin.  Armon olisivat saaneet  vain kommunistit ja heidän myötäilijänsä.  Uudet asukkaat tuotettu tilalle idästä. Suomi olisi täysin venäläistetty. Onneksi näin ei käynyt, siitä kiitos armeijamme taistelulle!

***

Professori Dmitri Frolovkin on todennut: ”Jos Suomi olisi miehitetty, suurin osa valtion virkamiehistä, poliiseista, upseerikunnasta ja muista vastaavista Neuvostoliiton kannalta epäluotettavista ja vihamielisistä aineksista olisi ehdottomasti tuhottu.”

Venäläiskirjailija Lev Kopelev: ” Suuri tavoitteemme on kommunismin maailmanlaajuinen voitto. Tämän tavoitteen vuoksi on sallittua valehdella, varastaa ja tuhota jopa miljoonia ihmisiä.”

PerttiRampanen

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä. Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu