Naisten pakolliset asevelvollisuuskutsunnat

Ylen uutisisssa 16. helmikuuta tuotiin taas kerran esiin naisten pakollisten asevelvollisuuskutsuntojen tarve, vapaaehtoisen varusmiespalveluksen ensi askeleeksi. Perusteena se, että laajaan sota-ajan reserviimme ei saada muuten riittävästi väkeä!? Ei kai sitä löydy, kun syyksi laistaa varusmiespalvelus riittää näille ”äiti ei mua haluta armeijaan”- pojille vain ilmoitus jättää tämä kansalaisvelvollisuus väliin.

Kaikista ei toki kaikkeen toimintaan armeijassakaan ole, mutta eiköhän miehisen tasa-arvon vuoksi – tasa-arvollahan naistenkin armeijaan haalimista paljolti puolustellaan – luulisi jotain järkevää puuhaa löytyvän em. mammanpojillekin, edes vähäksi aikaa. Jokaisen varusmiehen ei ole tarpeen pyssyn kanssa metsässä juoksennella; eikä varsinkaan naisen!

Ovatko tätä naisten militarisoimista ajavat tahot koskaan kuulleet sellaisesta naisjärjestöstä kuin Lotta Svärd? Tällainen miehistä aseellista maanpuolustusta tukeva laaja naisjärjestö olisi syytä perustaa uudelleen. Jos nimi Lotta Svärd herättää yhäti joillakin antipatiaa, niin järjestön nimeksi voidaan laittaa vaikkapa ”Naisten kriisivalmiusjoukko”. Lotista poiketen se saisi olla naisille pakollinen armeijan vastike muutaman kuukauden kursseineen. Opeteltaisiin mahdollisen kriisin varalta esimerkiksi ensiaputaitoja, varushuoltoa, poikkeusolojen ruoanlaittoa, suojelu- ja evakuointitoimia, viestintätehtäviä, kansliatoimia, varastonhoitoa, sairaala-avustusta, tai jopa kaatuneiden huoltoa. Samoja tehtäviä kuin lotilla aikoinaan oli. Kyllä näissä toimissa voidaan riittävästi osoittaa maanpuolustushenkeä, ei tarvitse konekiväärin kahvoihin välttämättä tarttua.

Maanpuolustusvalmiuden kulut toki nousisivat, mutta pakko on puolustusvalmiutta tänäkin päivänä pitää yllä. Venäläiskansojen onnelliseen perheyhteyteen ei ole vastaanpanematta syytä liittyä, kun se on vältetty tähänkin asti. Viholliskuvamme on edelleenkin sama.

Jos puolustushallinnolla on huoli riittävän taistelujoukon saamiseksi aseisiin, ja näin puolustuskykymme heikkenemisestä, niin miksi ei liitytä heti Natoon? Näperrellään yhteisillä tuvilla, ja muulla tasa-arvovouhotuksella!?

Kaippa kohta aletaan muuttamaan sotilasarvojakin muodin mukaiseksi: tykkihenkilö, viestihenkilö, autosotahenkilö, pursihenkilö jne.?!!

Katsokaa oheista kuvaa! Tällaistako näkymää halutaan Suomeenkin?

PerttiRampanen

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä. Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu