Pako nykypäivän kiinalaiselta keskitysleiriltä

Löytyyköhän maailmasta enää montakaan niin naiivia henkilöä, joka ei näe, tai kieltää asian, mihin ihmiskunta on menossa: ilmastoktastrofista puhumattakaan myös kohti suoranaista ihmiskunnallista tuhoaan. Tähän on johtamassa vallanhimoinen suurvaltapolitiikka mielettömine johtajineen ja aatteineen.

Kun Hitleristä, Stalinista, Maosta ja monesta muusta tyrannista päästiin, niin uusia sikiää vauhdilla. Näillä itsevaltiailla, suuruudenhulluimpana Kiinan nykyjohtaja  vienosti hymyilevä Xi Jinping,  on tarkoituksena kaapata koko maailman herruus. Edellä mainitut johtajat olisivat tyytyneet hiukan vähempään.

Tämä saksalaisen toimittajan Alexandra Caveliuksen ja Sayragul Sauytbayn teos Avaintodistaja (Tammi, 2022, 336 sivua ) kertoo Xi Jinpingin tyranniasta maan uiguuri ja kazakkiväestöä kohtaan Kiinan länsiosassa Xinjiangin maakunnassa. Keinoja ei kaihdeta kun koitetaan pakkokasvattaa mainitut vähemmistöt täysin kiinalaisiksi.  Tuhota heidän identiteettinsä, kielensä ja kultuurinsa.

Sayragul oli opiskellut lääkäriksi, mutta joutui olosuhteiden pakosta työskentelemään opettajana.  Kielitaitoisena hän opetti uudelleenkasvatettavia vankeja. Olosuhteet olivat kamalia. Kiväärimiehet seisoivat takana ja sivuilla ja keskeyttivät opetuksen vähän väliä. Sayragul joutui opettamaan pelkkää puoluepropagandaa ja kiinan kieltä. Koko ajan oli pelko, niin opettajalla kuin oppilailla,  joutua ”mustaan huoneeseen”, johon oli hankittu kaikki mahdollinen nykyajan kidustusvälineistö.

Xi Jinpingillä on kolmeen portaan ohjelma maailman herruuteen pääsyssä: Ensimmäisessä portaassa vuoteen 2025 mennessä Xinjiangin halukas väestö sulautetaan valtaväestöön kiinalaisiin, vastentahtoiset eliminoidaan. Välimuotoja ei ole.

Toinen porras: Vuoteen 2035 mennessä kun sulauttaminen on loppuun suoritettu, hyökätään naapurimaihin. ( Esimerkiksi Kazakstaniin, Tadzikistaniin, Kirgisiaan ja Turkmenistaniin.)

Kolmas porras: Vuoteen 2055 seuraa Euroopan valloitus.  –  Ja sitten…? Taloudellinen maailmanvallan kaappaaminenhan on jo edennyt pitkälle.

Sayragul joutui kokemaan kidutusta ja aivopesua. Kun hän oli joutumassa toistamiseen kidutettavaksi vankileirille onnistui tämän paeta Kazakstaniin, jonne muu perhe oli päässyt muuttamaan jo aiemmin. Opettaja-vaimo ei päässyt silloin mukaan valtion virkailijana. Kun perhe oli joutunut Kazakstanissakin kiinalaisagenttien vainon  kohteeksi, otti Ruotsi pakolaiset vastaan vuonna 2019. Tässä auttoi maailmanlaajuinen huomio.

Nykyisin Sayragul kiertää maailmalla puhumassa ”avaintodistajana” Kiinan johdon etnisistä vainoista.

 

 

PerttiRampanen
Sitoutumaton Mänttä-Vilppula

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä.
Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu