”Putinin patriootit” on ajatuksia herättävä TV-dokumentti

Kuva YLE

Televisiossa esitettiin eilen illalla uusintana mielenkiintoinen dokumentti ”Putinin patriootit”. Ellette katsoneet sitä, niin dokumentti on vielä nähtävissä Areenassa. Siinä näytetään jopa pikkulasten sotaisaa aivopesua. Vihollinen kyllä tiedettiin, se on lastenkin mielestä Nato.

Presidentti Putinilla hallintoineen riittää lisäalueiden valloitusuhoa, vaikka eivät pysty pitämään kunnossa asukkaille edes nykyisiä valtioalueitaan. Kyseisessä dokumentissa näytettiin Jeljnan sankarikaupungin päälle kaatuvia asuinröttelöitä, joissa ihmiset joutuvat elämään. Paljolti alkoholisoituneina. Töitä ei kaupungissa juuri ole. Maailmansodan muistopatsas sen sijaan on todella mahtipontinen. Itkuksi pisti viimeksi haastatellulla ukolla elämänsä kurjuutta pohtiessaan. Lopuksi haukkui Putinin pataluhaksi.

Suruaan purkivat Tsetshenian sodassa kaatuneen pojan vanhemmat. Patrioottisuudesta ei ollut tietoakaan. Olivat kehoittaneet poikaa laistamaan lahjuksin armeijaan menon. (Se on yleinen tapa Venäjällä välttää armeija.) Kun poika oli jo haudattu, tuli häneltä vielä kirje, jossa totesi pian tulevansa kotiin. Ja tulikin – arkussa.

Uskonnollismielinen mummo kannatti Putinia kun oli nähnyt televisiosta hänen kerran esiintyvän kirkossa.

Varsinkin erään naishenkilön 16-vuotiaan tyttärensä mahtipontinen aivopesu on dokumentissa silmiinpistävää. Äiti koittaa laittaa sanoja tytön suuhun, mutta tältä pääsee lopulta itku.

Kuinkahan monta tällaista dokumenttia ja naapurin sotauhon uutisointia Venäjältä päin vielä tarvitaan ennen kuin liitymme Natoon? Hävittäjien hankintakin voidaan dokumentin valossa todeta hyvin perustelluksi.

P.S. Leo Miralalta oli 3.5. asiasta blogi Puheenvuorossa, mutta katsoin tarpeelliseksi laittaa oman mielipiteeni asiasta myöskin tänne Vapaavuoroon.

PerttiRampanen
Sitoutumaton Mänttä-Vilppula

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä.
Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu