Putinin pihapiirissä

( DOCENDO, 2020, 286 sivua )

Koira muistaa ikänsä kun sitä joku potkaisee, mutta venäläinen ”kasakansaapas” saa vieläkin potkia suomalaista poliitikkoa tai muuta päätöksentekijää mielin määrin, eikä tämä siitä juurikaan älähdä. Asia tulee tässäkin teoksessa selvästi esiin. Suomettumisen jälkimainingit lyövät korkeina!

Natoon liittymisessä ei katsota mikä on eduksi maallemme, vaan mitä mahdollista haittaa liittymisestä olisi Venäjälle. Mitä itänaapuri päätöksestä sanoo?

Suomessa on myyty ( saanut myydä )  surutta maa-alueita venäläistahoille, ostajan taustaa sen paremmin selvittämättä, maanpuolustustamme ja huoltovarmuuttamme koskevien alueiden välittömästä läheisyydestä. Suurta huomiota saanut Airiston Helmen tapaus räikeimpänä esimerkkinä. Onneksi ulkomaalaisille myytävien kiinteistöjen ja maa-alueiden myymistä on vahvasti rajoitettu vuonna 2019. Kannattaa huomioida, että Venäjällä ei myydä ulkomaalaisille aariakaan maata maanpuolustuksellisista syistä. Ei ainakaan satojen kilometrien levyisiltä raja-alueilta. Miksi Suomessa toimitaan toisin?!

Suomalaiset maakaupat ovat myös mainio tapa likaisen itärahan pesemiseksi.

Kirjassa on karttoja, kuvia ja luetteloja arveluttavista venäläisille myydyistä kohteista: sotilaslentokenttien, satamien, varuskuntien, varikkojen, erinäisten tehtaiden, teiden ja rautateiden solmukohtien, strategisten vesiväylien, linkkimastojen ja viestikaapeleiden ym. vierestä.

Kaikenlaista tietoteknistä hybridivaikuttamista kohdistetaan Venäjältä maahamme.

Venäjän itsevaltainen johtaja Vladimir Putin määrittää Suomen täysin ”Suur-Venäjän” etupiiriin edelleenkin kuuluvaksi, ja toiminta on sen mukaista.

Tutkiva toimittaja Tuula Malin on jo vuosien ajan seikkaperäisesti selvittänyt kirjassaan esiin ottamiaan asioita. Tästä syystä hän on valitettavasti joutunut ikävien toimintojen kohteeksi.

Ajatuksia herättävä teos!

+1
PerttiRampanen
Sitoutumaton Mänttä-Vilppula

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä.
Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu