Suunnittelun kukkasia

Sanotaan, että mikään eikä kukaan ole niin viisas kuin insinööri. Jotenkin näin. Pitäneekö paikkansa? Olkoon insinööri, tai muu suunnittelija asialla, niin oheisia suunnittelun kukkasia, oikeammin ohdakkeita, en ymmärrä.

Monissa automerkeissä on nykyisin jos minkäkinlaista tarpeetonta vimpainta, valotkin kaikenlaisia häkkyröitä, mutta takasuuntavalot, vilkut, ovat  joissakin kulkupeleissä peukalon kynnen kokoisia. Ne, jos mitkä pitäisi olla hyvin näkyviä. Tosin näyttää siltä, että useat autoilijat eivät edes tiedä miksi vilkut ovat olemassa.

Henilöautosssa pitää olla nykyisin kolmas jarruvalo kahta muuta ylempänä. Useimmiten takalasin yläreunassa, niin kuin järkevää onkin, jos on tarkoitus, että alempien jarruvalojen ollessa jonkinlaisessa katveessa, niin ylävalo ainakin jarrutettaessa näkyy. Mutta, miksi liikenteessä näkee automerkkejä, joissa tuo kolmas jarruvalo on melkein samassa tasossa kuin kaksi muuta?! Takalasin alareunassa. Kuinka tällaiset menopelit on hyväksytty liikenteeseen?!  Mitä korisuunnittelija on oikein ajatellut? Olisiko korin design pilaantunut liikenneturvallisuuden kannalta järkevämpään, oikeampaan paikkaan jarruvalo piirrettynä?

Miksi monissa nykytelevisioissa ei ole katkaisinta, josta virran voi katkaista kokonaan laitteesta esimerkiksi  matkalle lähdettäessä? Minusta ei ole oikein sähköturvallisuuden kannalta hyvä repiä jatkuvasti kosketinta seinästä. Usein pistorasia on kaiken lisäksi pahasti televison takana. Jos katkaisimen puuttumisella painetaan television myyntihintaa alemmaksi, niin mitään merkitystä ostajan ostopäätökselle ei olisi vaikka katkaisimen olematon hinta lisättäisiin tuotteeseen.

Miksi suunnitellaan kodinkoneita, joiden säätimet ja näppäimet eivät selvästi erotu laitteen etuosasta? Ovat pieniä ja samanvärisiä kuin etuosa. Minulla on esimerkiksi mikro, jonka etuosa on täysin musta. Näppäimet ovat myös mustia ja lähellä toisiaan. Niitä on huonompinäköisen vaikea käyttää. Onhan maailmassa väriskaalaa, käytetään sitä.

Jos järki loppuu, niin suunnittelija voisi käyttää älyään!

 

PerttiRampanen
Sitoutumaton Mänttä-Vilppula

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä.
Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu