Ylen historiadokumentti: Neuvostoliiton vankileirit

Olen useasti kysellyt, että miksi Ylen ohjelmistossa esitetään vuodesta toiseen dokumenttifilmejä pelkästään natsi-Saksan hirmutöistä? Nuorisolle annetaan sellainen kuva, että Hitler oli nykyhistorian ainoa pahis. Tarkoituksellako? Olihan hänellä iso joukko verisiä kollegoita. Ja vielä pahempia kuin Hitler. Tänään sitten Yle vihdoinkin esittää jotain muuta! Ensimmäisen osan dokumenttisarjasta  Neuvostoliiton vankileirit. Katsokaa ja kauhistukaa!

Samanlainen ”työläisten onnela” piti aikaansaada maahammekin. Elleivät valkoiset olisi vuonna 1918 voittaneet sisällissotaa, ja ellei talvi- ja jatkosodissa olisi saavutettu torjuntavoittoja, olisi kansallemme käynyt todella huonosti. Olisimme vajonneet dokumentin kaltaisiin oloihin: kommunistiseen helvettiin.

Vuoden 1940  tammikuussa totesi Stalin puoluetovereilleen, että kaikki suojeluskuntalaiset tapetaan ja valtiosta jätetään jäljelle vain paljaat luut, jotta voitaisiin rakentaa Neuvostoliitolle ystävällismielinen Suomi.  – Tässäpä varsinaisia rakennuspuita sotien jälkeiselle ällöttävälle ”ystävyydelle”.

Professori Timo Vihavainen toteaa eräässä teoksessaan: ”Tämän saavuttamiseksi (sosialistisen yhteiskunnan) oli tapettu ampumalla, kiduttamalla ja nälkään näännyttämällä miljoonia ihmisiä, tuhottu Venäjän talous ja yhteiskunta ja sen alkanut demokraattinen kehitys. Siinäpä ansioluetteloa maailmanhistorialliselle nerolle.” –  Ja tätä ”neroa” haikailee takaisin yli puolet nykyvenäläisistä. Aivan järjetöntä!?

Dokumenttisarjan ensimmäinen osa käsittää vuodet 1917-1933. Kerrotaan vankileirien synnystä ja niiden voimakkaasta laajenemisesta. Leiriverkosto, GULAG, kattoi suurimmillaan 1950 luvun alkupuolella koko laajan valtion. Näiden orjatyöleirien läpi – tai niissä tapettiin – virtasi 25-30 miljoonaa ihmistä. Monista maista ja kansallisuuksista. Kriminaalit poislukien täysin syyttömiä henkilöitä.

Kolyma oli pahamaineisin leiri koillis-Siperiassa. Dokumentissa mainitaan sieltä ”luiden tie”. Se oli monisatakilometrinen ( 1000-2000 kilometrinen?) tie kultakaivoksiin ankariin ilmasto-oloihin. Kyseinen tie oli rakennettu vankien luille:

https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/perttirampanen/277799-luiden-tie-gulagin-jaljilla/

On karmivaa katsottavaa kun valtaisia rakennustöitä tehdään lähes paljain käsin hirvittävissä oloissa. No, olihan toki apuna lapiot ja kottikärryt! Maksim Gorkin ja muiden kirjailijoiden piti sepitellä orjatöistä sosialismin rakentamisen uljas kertomus. Uuden sosialistisen ihmisen luominen. Orjatöillä!!? Kirjailijoille näytettiin leireistä vain valheellisia kulisseja.

Elämän ironiaa oli, että Venäjälle paenneet punakaartilaiset saivat siellä proletariaatin omassa valtiossa(!)  lopulliset tuomionsa Stalinin ”suuren vihan” vuosina 1936-1938.  Mitähän ajattelivat viime hetkinä aatteestaan kun nagantin piippu painettiin niskaan?

 

 

+1
PerttiRampanen
Sitoutumaton Mänttä-Vilppula

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä.
Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu