Älykännykkänarkomaani

Muistatteko ennen vanhaan, kun kaverille pystyi tuumailemaan, että lauhtuukohan se yöksi? Tai kun miesjoukolla muisteltiin, että Martti Vainion Suomenennätys oli 27.30 ja osia, tai Seppo Räty heitti keihästä vähän yli 96 metriä. Herranjumala, arvailuja ja puolinaisia osatotuuksia!

Tänä päivänä kun menet älykännykkäkulttuurin aikaan sellaisen suustasi päästämään,
on se kuin antaisi huumevieroituksessa olevalle potilaalle murusen amfetamiini-tablettia. Älykännykkänarkomaanilla alkaa pulssi kiihtymään, pupillit laajentumaan, ja pian jo etusormi vyöryttää suurta rullaa puhelimen näytöllä. Äkkiä nyt, ilmassa on arvailuja. Se ei sovi tähän aikakauteen, sillä minulla on avaimet tiedon valtakuntaan.

-Minä voin katsoa, on suuri valhe.

Minun täytyy katsoa, olisi jo lähempänä totuutta mutta ainoa oikea vastaus on, että minun on pakko katsoa. Narkomaanin on saatava tänäänkin päivittäisannoksensa puhelinta.

Yleisurheilun Suomenennätykset -tuolla- nyt löytyi! Hengitys kiihtyy, pulssi nousee ja sydän hakkaa…..

800m, 1500m, 3000m 3000ej, missä missä äkkiä nyt. Läähätys muistuttaa orgasmin partaalla rimpuilevan kiimaisen naisen rytmikästä hengitystä. Sitten he tulevat, kumpainenkin yhtä aikaa. Mies ja vastaus.

-27.30 ja ysiysi, juostu 29. elokuuta vuonna 1978 Prahassa. Kaikkihan sen paikan tietää, ei sitä edes kysytty. Kuuluu nimittäin suomalaisen miehen yleissivistykseen tietää, että Vainio juoksi ennätyksensä Prahan EM-kilpailuissa -78, päivämäärät eivät kiinnosta hittojakaan. Mutta älykännykkäpä kertoo nekin, se kertoo kaiken, ja sen omistajan kuuluu kertoa kaikki minkä se puhelinkin kertoo omistajalleen, ettei jäisi niitä arvailuja ja osatotuuksia, jotka ennen olivat sivuseikkoja. Nykyään ne varastavat keskustelun päähuomion ja keskustelu keskeytetään niiden selvittämisen ajaksi, että narkomaani saisi hieman boostia elämäänsä, ja olla hetkisen irrallaan tästä puuduttavasta arjesta, eli ihmisen kanssa kasvokkain olemisesta. Saisi edes hetkisen omaa aikaa.

Sellaiseksi on keskustelut nykyään käyneet ja arvailut on arvailtu. Ne kuuluvat menneeseen aikakauteen. Kuten kuuluu myös keskusteluun keskittyminenkin. Nyt kaiken keskipisteenä on puhelin, tuo Jumalasta seuraava olento, jota ei sovi suututtaa, tai se menee tilttiin ja lakkaa olemasta meidän paras kaverimme.

Petri Kortelainen

Kirjoittajan ajatuksia enemmän osoitteessa: https://vitutsanovatanen.blogi.net/blog/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu