Kansalaiskeräys Kimmo Sasin pesukoneen puolesta

Etukäteisveikkailuista huolimatta edes presidentti Kekkonen ei ollut kuolematon. Tänä päivänä tiukimmin tuosta tittelistä taistelee sekä poliittistenvedonlyöjien kohteenakin lienee ex-kansanedustaja Kimmo Sasin elämää nähnyt astianpesukone, jonka edesottamuksia saamme nykyään mediassa seurata kuin ensimmäistä kuukävelyä konsanaan.

Kieltämättä kone onkin saavuttanut kunnioitettavan iän, mitä nykyelektroniikkaan tulee. Olihan kone jo liki kouluikäinen kun Kekkonen vasta valmistautui elämään vahvimmat vuotensa kansakunnan kaapinpäällä ja siten käy jo seitsemättä vuosikymmentään.

Tuntematta sen enempää astianpesukoneiden sielunelämää, veikkaan tuossa laitteessa varaosien olevan vielä helposti vaihdettavissa, eikä kokoonpanoa ole suoritettu prässäämällä komponentit kiinni toisiinsa ikuisesti? Oman haasteensa varaosien vaihtoon tuon ikäisessä laitteessa tuo niiden heikko saatavuus, ja siksi ehdotankin pystyyn laitettavaksi eräänlaista kansalaiskeräystä.

Näinollen haastan kaikki 60-luvun alkupuolen astianpesukoneen omistajat säästämään koneensa tai siitä jäljellä olevat osat Kimmolle varaosakäyttöön, sillä edustaahan kone kestävän kehityksen ideologiaa, toimien samalla oivana esimerkkinä nykyisillekin laitevalmistajille. Koskaan ei tiedä minkälaista laakeria tahi kytkintä kone kohta tarvitsee, siksipä ei niin pientä osaa ole, mitä ei kannattaisi talteen laittaa koneen tarinan jatkumiseksi.

Tähän hätään ei minulla ole Kimmo Sasin yhteystietoja antaa, mutta osat voinee toimittaa Tampereen kaupungintalon isännöinnistä vastaavalle esimiehelle, mistä ne varmaankin pikaisesti kyydittäneen asianomaisen huostaan?

Kuva: Ilta-Sanomat.

Petri Kortelainen

Kirjoittajan ajatuksia enemmän osoitteessa: https://vitutsanovatanen.blogi.net/blog/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu