Kylmää kuin ryssän helvetissä

Kyllä on mukavaa luettavaa kun venäläinen palelee ja jäätyy taloissaan. Kokonaisia kaupunkeja on ilman lämmitystä ja osa myös ilman sähköä. Sairaalat, vanhainkodit sun muut vaivaistalot jäätyvät ja putkirikkoja syntyy.

Eikä kykyä tuon kokoluokan korjauksiin ole. Näihin vuosien saatossa mahdollisesti varatut varat kun kelluvat oligarkkien huvijahdeissa pitkin Välimeren satamia. Nyt toki toivottavasti kaniin otettuina? Korjausmiehistä osa on rintamalla täyttämässä suuruudenhullun diktaattorin henkilökohtaisia patoutumia ja remonttimiehen jos jostain löydätkin, ei maassa ole kylliksi ehjää varaosaa korjausten toteuttamiseen.

Valtio on siis paitsi haluton, myös kyvytön korjaamaan kaupunkiensa infraa niin, että asuminen niissä onnistuisi myös talviaikaan. Sota on prioriteetti numero yksi ja se on tuon hullun miehen pakkomielle josta pidetään kiinni. Venäläiseen/neuvostoliittolaiseen kulttuuriin kun ei koskaan ole kuulunut omien kansalaistensa hyvinvoinnista välittäminen. Vain maailmalle annettava julkikuva on merkinnyt kaikkea. Nyt ei tuokaan kuva kovin hääppöinen ole.

Luulisi jo alkavan Igorinkin päässä raksuttamaan, ettei se Putin heidän kärsimyksistään mitään piittaa? Äitivenäjä puolestaan on kansakuntana ajettu tilaan, jossa se on kykenemätön huolehtimaan kansalaistensa yksinkertaisemmistakin perustarpeista, luksuksesta puhumattakaan. Luksusta tänään taitaa olla Kiovaan ammuttu ohjus? Niistäkin on saanut usein lukea, että aina silloin tällöin paukkuu omalla maaperällä kun Sergei ottaa suuntimaa. Suuressa maassa on suuret toleranssit, sanoi isävainaa aikoinaan kun huoltoaseman pihamaalla jonkun Mosse käydä roksutti venttiilit naputtaen.

Tiedättekö muuten, että talvisodassa lanseerattu ”valkoinen kuolema” ei ollut yksin omaan Simo Häyhä, sillä oli toinenkin merkitys. Nimittäin pakkanen.

Petri Kortelainen

Kirjoittajan ajatuksia enemmän osoitteessa: https://vitutsanovatanen.blogi.net/blog/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu