Mikä Kekkosen numero on?

Taidan alkaa lakkoon minäkin. Nimittäin uutislakkoon. Niin yksipuolista veikkaan parin seuraavan viikon uutistarjonnan olevan? Olotila tulee lähentelemään arvatenkin antipenkkiurheilijaa olympialaisten aikaan? Videoitakohan ne katsoo? Eurooppaan haikailevasta, tai vihreänsiirtymän unelmoijasta tulee meille nyt seuraava presidentti, tuon taisitte tietääkin jo? Kansa sitten aikanaan sen valitsee ja siihen menee vielä parisen viikkoa. Sitä ennen voisi käydä lainaamassa pari hyvää kirjaa?

Ei kiinnosta tietää miten jotkut lestijärveläiset äänestivät ensimmäisellä kierroksella, vaikka kuinka joku politiikantutkija hehkuttaisi huomanneensa heidän äänestys-käyttäytymisessään jotain merkillistä. Ei vaan jaksa sytyttää. Aihe kiinnostanee ainoastaan lestijärveläisiä itseään, tai korkeintaan sinne paluumuuttoa hautovia ihmisiä? Kumpaakaan lajityyppiä ei tosin kovin montaa yksilöä maailmassa ole? Muuttoa hautovat voidaan varmaan laskea yhden käden sormilla? Sorry vaan Keski-Pohjanmaa, kohta ei kylillänne lehmänhäntien lisäksi heilu kuin tuulivoimaloiden lavat. Allekirjoittanut yhtyy suruunne.

Vaaleista tehty kokomaan kattava värikartta kertoo karua kieltään väestön jakautumisesta Suomessa. Siitäkään ei voi tulla kuin surulliseksi. Keskustan oma ehdokas väritti nimittäin kartan melkein vihreäksi, mutta jäi kuitenkin annetuissa äänissä neljänneksi. Ei politiikalla toki tuollaisia asioita enää tässä markkinavoimien molskilla painiotteluaan käyvässä maassa korjattaisikaan, että eipä sillä. Kekkosen aika on mennyttä, vaikka kuinka itkisi sen perään. Myymäläautot ovat vaihtuneet hyper-marketteihin ja maitolaitureilla pysähtelee enää kirjastoauto, jos kylällä on ylipäätään lukijoita? Turha on muistella aluepolitiikan aikaa, se varmaan käytännöntasolla haudattiin Kekkosen kanssa Hietaniemessä samaan monttuun. Niin monta tietä ja sähkölinjaa ukko korpeen rakensi, ettei akkain leipomat korruptio-karjalanpiirakat hukkaan menneet.

Linja-autovuorojen loppuminen puolestaan takasi sen, että maaseudulla asuu nykyään enää ihmisiä jotka pääsevät kulkemaan itse. Sen verran pitää toki pätäkkää housun taskussa olla, ettei bensanhinta hirvitä. Ei siis ole köyhän asia tänä päivänä asua perukassa? Ja eläkkeelle jäätyään hekin sitten ostavat saunallisen kerrostalokaksion maakuntakeskuksen neonvalojen väriloisteesta. Eikä taida tällä kertaa kannattaa kummallekaan ehdokkaista niitä karjalanpiirakoita leipoa.

P.S. Sote viimeistään sammuttaa viimeisestäkin savusta valot. Hyvää yötä Suomi.

Petri Kortelainen

Kirjoittajan ajatuksia enemmän osoitteessa: https://vitutsanovatanen.blogi.net/blog/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu