Normipäivä Hirvaskankaalla

-Ja mitäpä näistä tuotteista pitäisi sitten maksaa, että ne lähtevät Hirvaskankaalle

-Nooooh, kuinka olisi sellainen summa kuin 12 500 euroa?

-Jaaa, aivan niin paljoa en pysty näistä maksamaan mutta tarjoan tavaroista sulle 25 euroa?

-10 000€?

-40€?

-Ei ei ei, sillä ei kyllä pysty. Tappiolla jo menee, mutta kuinka olisi 200€?

-Ei näistä tavaroista saa kuule huutokaupassa kuin satasen. Mutta olkoon, nostan tarjoustani viiteenkymppiin.

-No anna satanen, tehdään sillä kaupat?

-70€.

-80€, mutta se on sitten kyllä pohjahinta. Muuten laitetaan prosenttimyyntiin?

-Olkoon. Siis 80 euroa. Lyödään kättä päälle ja kamerat kuvaavat onnellisia ihmisiä. Heli kantaa pahvilaatikoita pakettiautoon.

-Joo, oon kyllä tosi tyytyväinen kauppoihin, sain niistä mitä olin ajatellutkin ja kaappiinkin tuli vielä tilaa. Himpun verran korkealta aloitin kyllä ton pyytämisen, mutta niin kait se pitääkin?

Kojelautakamera on käännetty väärinpäin ja se kuvaa Palsanmäen naamataulua ja Heli kikattaa vieressä.

-Pikkuisen maksoin enemmän kuin mitä olin ajatellut, mutta kyllä näillä tavaroilla perjantaina voittoa tulee. Sanotaanko siinä 200 euroa.

-Jaa-a mitähän se Markku on siellä tällä aikaa tehnyt siitä vanhasta lypsykoneen moottorista ja maitokärryn renkaasta?

Markku on rakentanut niistä joutessaan avaruusaluksen jolla hän on stetsoni päässään kiertänyt kokeeksi maapallon kolme kertaa ympäri Akia odotellessaan. Perävakaimeen on kirjailtu spraypullolla Desing by Markku. (Lausutaan: desinkki py markku).

Avaruusalus on huutokaupan hittituote, hinta nousee lähelle tonnia. Se on enemmän kuin mitä kuparipannusta saa. Kyseessä lienee kaiketi maailman ensimmäinen yksisylinterinen avaruusalus, jossa on vieläpä rodeo-sarvet. Markku on kiistatta Hirvaskankaan johtava asiantunija, mitä avaruusteknologiaan tulee. Lähes loppuun asti huudoissa mukana oli myös etupenkin Erkki. Salissa olijoista tuskin kukaan tietää, että alunperin Erkki on ollut nuoruudessaan humanoidi. Hän on onnistunut salaamaan menneisyytensä hyvin ja käyttää naamiointikikkanaan partaa.

Huudon voittaa kälviäläinen maatalouslomittaja Kalevi, häntä haastatellaan televisiossa. Kalevi kertoo jo pitkään etsineensä edullista avaruusalusta itselleen. Tarjonta on ollut vain niin peijakkaan niukkaa? Nyt tehtyä ostosta hän pitää järkevänä, vaikkei aluksessa hyttiä olekaan. Se onkin Markun sanojen mukaan cabriolet-mallia.

-Laitan rukkaset kun lähden.

Omien sanojensa mukaan Kalevi ei koskaan aiemmin ole käynyt avaruudessa. Nyt ensi perjantaina olisi tarkoitus lähteä sinne vaimon Mairen kanssa käymään, kun kummallakin on pitkä viikonloppu vapaana. Maire ei tiedä mitä pukisi päälleen, kampaajalla ainakin pitäisi käydä? Pärjääköhän siellä englannilla?

Helin arvaus hinnasta osuu lähimmäksi ja hän voittaa rähmäpullan ja pillimehun. Heli törsää kohta pillillään tyhjää mehupurkkia, se ärsyttää Akia. Markku toivottaa hyvää yötä ja lähtee nukkumaan. Aki laittaa pitsan mikroaaltouuniin ja syö sitä maiskuttaen, tuokos taas ärsyttää Heliä. Pariskunta muka riitelee. Minä vaihdan kolmoselle, siellä alkaa kohta Kymmenen Uutiset. Hyvää yötä Aki ja Heli.

Petri Kortelainen

Kirjoittajan ajatuksia enemmän osoitteessa: https://vitutsanovatanen.blogi.net/blog/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu