Pitkän parisuhteen lyhytoppimäärä

Englanti on saanut vihdoin pitkän odotuksen jälkeen itselleen uuden kuninkaan. Televisiosta tuon näin, niin kuin varmaan moni muukin. Vaikka oli sinne paikanpäällekin jokunen sielu vesisateesta huolimatta ahtautunut kullattua hevosvaljakkoa tuijottamaan. Brittimonarkia se ei taida nykyteknologiaan kovin herkästi luottaa, kun hevospelillä pitää kruunajaisiinkin lähteä kuin Hakalan veljekset talvisotaan konsanaan.

Muutenkaan en piittaa koko kuninkaallisista. Lieneekö Pete sitten sellainen monarkiaan kriittisesti suhtautuva henkilö, tiedä häntä, mutta kyllä meille Saulin ja Jennin edesottamukset riittävät vallan hyvin. Vankkuritkaan kun eivät tarvitse heille kullasta taottuja olla, että kyllä tasavallassakin omat pienet etunsa lienee vaikka loistossa vähän jälkeen jäädäänkin.

Nyt on sitten Britanniassa lehdistö mennyt aivan sekaisin. Kuningas Charlesin on nimittäin nähty puhuvan kuningatar Camillalle vaunujen sisällä kahden kesken ollessaan.

Ukko on siis mennyt puhumaan eukolleen kesken kruunajaismatkan, ajatelkaa?

Niinpä lehtitalot ovatkin nyt pitkin britteinmaata palkanneet huulilta lukemisen ammattilaisia selvittämään, mitä se Charles on oikein Camillalle siellä vaunuissa jupissut. Oikein tosi. Luit oikein, nimittäin sillä tiedolla myydään ensiviikolla muutama kymmenenmiljoonaa sanomalehteä, ja tehdään näin ollen jokunen punta katetta kulujen lomaan.

Peteä se huvittaa tuo lehtien yleisesti käyttämä titteli, huuliltalukija. Lieneeköhän tuo oikein virallisesti kirjattuna äijällä veroilmoituksessa ammattinimikkeen kohdalle, vai onkohan vain puhdas markkinointikikka kuin Lundmarkin Nadjalla ovessa oleva Meedio-kyltti, vailla minkäänlaista totuuspohjaa? Uskoo, ken uskoo. Ja minkälaiset jonot lie tuollaisilla ammatinharjoittajilla tilauskirjassan? Noita kruunajaisia kun näköjään pidetään perin juurin harvakseltaan, niin sitkaassa se henki edellisessäkin oli, että joku aivan meinasi jo kyllästyä odottamaan.

Pete ei huuliltalukemisen taitoon ole vielä tässä elämässään ennättänyt perehtyä, mutta yli kolmekymmentävuotiset opiskeluni kommunikaatiovaikeuksista kärsivässä parisuhteessa ovat kasvattaneet minusta melkoisen ajatustenlukijan. Siksipä tohdinkin ääneen sanoa, että huulilta lukeminen alkaa olla jo yhtä alkukantaista kuin tuo hevosella liikkuminenkin.

Pienen lisätienestin toivossa tässä nyt julkisesti iltapäivälehdistölle ilmoitankin, että olen kyllä käytettävissä jos meidän presidenttiparilla sattuu huulet jossain sopimattomassa paikassa liikahtamaan. Ja voin minä ne ajatukset julkituoda vaikkei liikukaan, että eiköhän laiteta jo valmiiksi tippa rasvaa niihin painokoneen laakereihin. Kohta alkaa näet lehdet myymään kun tiedetään, mitä se Haukion likka sulhostaan ihan oikeasti tuumaa, ja kumpi siellä huushollissa kaapin paikan määrää, isäntä vaiko emäntä?

Petri Kortelainen

Kirjoittajan ajatuksia enemmän osoitteessa: https://vitutsanovatanen.blogi.net/blog/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu