Tavallisen ihmisen tavallinen tarina

Jorma, ikä 41 vuotta, pituus 174 cm ja painoa 104 kg. Asuu pienessä keski- suomalaisessa pitäjässä ja työskentelee aura-auton kuljettajana TVH:lla. Sairastaa verenpaine tautia johon lääkitys. Sokeritasapaino erityistarkkailussa. Ei muita sairauksia, paitsi rokonarpinen iho kasvoissa.

Lempiruoka makaronilaatikko ja nakkikastike, syö joskus salaattia mutta siinä ei saa olla paprikaa.

Käyttää alkoholia säännöllisesti joka viikonloppu ja polttaa askin punaista Marlboroa päivässä, vaikka koettaakin päästä tavasta sinnikkäästi eroon. Aloittaa joka syksy työpaikkaporukan kanssa salibänditreenit, mutta kyllästyy siihen viimeistään lokakuun lopulla. Sen jälkeen meinaa tulla joka keskiviikko uudelleen, muttei kuitenkaan tule. On ostanut lääkärin kehotuksesta polkupyörän, muttei ole sillä kantiksen terassia pitemällä käynyt. Nyt pyörästä on takakumi puhki. On luvannut korjata sen jo toukokuussa, muttei ole saanut aikaiseksi.

Asuu 125 neliöisessä omakotitalossa jossa on autotalli ja ulkovarasto. Osuuspankista on otettu asuntovelkaa jota on jäljellä 61 tuhatta euroa. Tallin vieressä seisoo peräkärry. Ajaa punaisella Toyota Corollalla vm-06, ml 179 tkm. Kesärenkaissa alumiinivanteet, talvirenkaista puuttuu yksi pölykapseli. Vaihtaa öljyt joka kymppitonnin välein itse. Käyttää ainoastaan Mobilin öljyjä. Tulppia ei muista vaihtaneensa tähän autoon ollenkaan. Starttaa silti pirun hyvin talvellakin. Kehuu muutoinkin kantiksen terassilla aina Corollaansa vaikka ennen aina sanoi, että japsit kukkii joka kevät. Ajoi siihen aikaan itse Taunuksella jossa oli turkisistuinsuojat. Jormalla itsellään oli tuolloin pitkät hiukset ja farkkutakki.

Käyttää arkena aina samoja vaatteita. Tienaa 2370 € näppiin. Äänestää Perussuomalaisia, vihaa homoja ja neekereitä mutta käy kerran viikossa syömässä ählämikebabbia, kun sitä lounasaikaan saa vitosella. Ei eronnut kirkosta vaikka vaimon työpaikalla oli menossa varsinainen buumi. Vaimo työskentelee lastentarha-hoitajana kunnallisessa päiväkodissa joka kärsii sisäilmaongelmasta. Väistötilat ovat etsinnässä. Ei vakinaista virkasuhdetta. Vaimon nimi on Päivi ja ikä 38 v. Päivi on sievä nainen kasvoiltaan, mutta takapuoli on kaksi numeroa liian suuri. Harrastaa kahvakuulajumppaa ja sauvakävelyä. On seksuaalisesti ikäisekseen ihan aktiivinen, vaikka kärsiikin toisinaan migreenistä. Työpaikalla Päivi on pidetty henkilö.

Kaksi lasta, Jesse 8v ja Joonas 11v. Joonas harrastaa jääkiekkoa mutta on verraten pienikokoinen ja saa sen tähden usein turpiinsa kaukalossa. Jesse pelaa vain pleikkarilla ja kärsii ylivilkkaushäiriöstä. ADHD-diagnoosi harkinnassa. Koulu menee molemmilla pojilla muuten kohtalaisesti, mutta Jesse istuu usein arestissa ja opettaja joutuu muutoinkin olemaan yhteydessä vanhempiin.

Koti on kaikin puolin siisti ja puhdas, mutta eteisen lattia on aina hiekassa ja lasten lelut hujan hajan pitkin pirttiä. Olohuoneeseen on ostettu keväällä 42 tuumainen taulutelkkari juuri ennen lätkän MM-kisoja Mustasta Pörssistä.

Käy pilkillä pari kolme kertaa joka talvi, mutta kesäisin vetouistelee paljon. On saanut 5,5 kiloisen taimenen josta on kirjahyllyn päällä kuva. Kuvassa Jorman silmät ovat punaiset. Savustaa saamansa kalat kesäisin takapihan takimmaisessa nurkassa jököttävällä savustuspöntöllä, joka on tehty vanhasta öljytynnyristä ja on yltä päältä ruosteinen. Tykkää touhusta. Juo usein kaljaa savustaessaan, ja käy aina saunassa ennen kuin syö kalan.

Inhoaa punaviiniä mutta juo valkkaria paremman puutteessa.

Arvostaa sotaveteraaneja ja antaa aina rahaa keräyksiin. Jorman ukki oli sotimassa Rukajärvellä, hän sai luodin olkapäähänsä ja vapautettiin palveluksesta marraskuussa 1943. Ei saanut valtiolta korvauksia eikä katsottu olevan oikeutettu rintamamiestilaan, joten äänesti kostoksi aina kommunisteja.

Jorman lempiohjelmia ovat Uutisvuoto ja Sydämenasialla, mutta ei katso niitä joka kerta. Uutiset ja Urheiluruudun sekä säätiedotteen hän katsoo aina. Kehuu vaimolle miten Mette Mannonen on pysynytkään hoikkana. Kaipaa Arvi Lindiä takaisin telkkariin. Menee nukkumaan ennen yhtätoista. Jormalla on elämä mallillaan.

Petri Kortelainen

Kirjoittajan ajatuksia enemmän osoitteessa: https://petenpakinat.blogi.net/blog/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu