Tipasojan Hybridiareena

Taas on Pete saanut naureskella omaan partaansa. Nämä nykyajan nimitykset kun eivät lakkaa maalaispoikaa millään ihmetyttämästä ja niitä kun vieläpä sikiääkin kuin sieniä sateella. Espoon Kivenlahteen on nousemassa Hybridiareenaksi nimetty rakennus. Siis urheilu- kulttuuri- ja tapahtumapaikaksi soveltuva monitoimihalli?

Siihenkin on näemmä tämä hydridi-sana pitänyt päivän teeman mukaisesti ängetä. Eihän mikään uusi ja hieno voi olla enää olematta hybridi. On hybridisodankäyntiä, hybridivaikuttamista ja hybridi- autoa, pyörää ja on jopa hybridisähkösopimusta? Kuinka olisi jos Pete nimeäisi tuon vihkimättömän elämänkumppaninsa hybridivaimokkeeksi? Se kun pesee pyykit, tiskaa astiat ja moppaa lattiat siinä kuin ajaa nurmikotkin. Käy vielä kaupassakin, joten palkitsisin hänet nimityksellä, ei ilman tarvitsisi juosta? Nyt joku syyttää Peteä naisen esineellistämisestä, ymmärtämättä miten suurta arvonantoa tuota masiinaa kohtaan tunnen.

Ymmärtääkseni tuollainen hybridiareena on ollut joka helvetin kyläkoulun pihamaalla jo Tahko Pihkalan aikaan. Tipasojallekin sellainen lanattiin jo ennen meidän syntymäämme? Kukaan ei vain ole sitä ennemmin ymmärtänyt hybridiareenaksi kutsua. Tipasojalaiset kun ainakin ovat sen verran mielikuvituksetonta porukkaa, että kutsuneet sitä arvatenkin vain tylsämielisesti koulun kentäksi ilman yhtään ylisanaa? Hiekkapintainen urheilukenttä ilman kummempia lisälaitteita kun on, mutta siellä on syksyisin ja keväisin koulunoppilaat voineet pelata jalka- tai pesäpalloa, pienemmät naperot polttopalloa tai kymmentä tikkua laudalla. Talvisin kentälle on jäädytetty uskoakseni luistinrata, jossa toisessa päädyssä tytöt ovat saaneet tehdä piruettejaan, poikien laukoessa toisessa päädyssä hiki pipossaan maalejaan. Kesäisin, koulun ollessa suljettuna on kentälle saattanut joskus leiriytyä sirkusväki telttoineen, mutta norsunpaskat siivottuaan ovat lähialueen urheilevat nuorukaiset saaneet taasen jatkaa potkupallon peluutaan.

Onhan tässä vuosien varrella kuultu kaikenlaista aikaan olennaista muotisanaa. On ollut rakennemuutosta, elämäntaparemonttia, reformia jos jonkinmoista. Nyt elämme näköjään hybridiaikaa, sen ovat saaneet huomata myös tipasojalaiset junioritkin, kun potkivat sitä palloaan nykyisin palvelukeskukseksi muuttuneen, nykyään siis lakkautetun hybridikoulun hiekkakentällä.

Petri Kortelainen

Kirjoittajan ajatuksia enemmän osoitteessa: https://vitutsanovatanen.blogi.net/blog/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu