Suomalaiset pannaan maksamaan komissaarien virhearvioista

EU:n komissaarit ovat tehneet vakavia virhearvioita esittäessään 2020 kesällä unionin jäsenmaille elvytysrahaston ja nyt 2022 talvella Venäjän vastaisen pakotepolitiikan hyväksymistä. Kun eduskunta ja Marinin hallitus ovat alistuneet komissaarien komentoon, lankeaa lasku virheistä myös meidän suomalaisten maksettavaksi.

Suomen maksuosuus EU:n elvytysrahastosta on 6,6 miljardia euroa. Sen suuruuden voi ymmärtää vertaamalla sitä valtion tämän vuoden 65 miljardin budjettiin.

Kaksi vuotta sitten kesällä kerrottiin Suomen saavan takaisin maksuosuudestaan jopa 4,2 miljardia euroa. Pian kävi kuitenkin selväksi, että rahoitusosuuden osan takaisinsaantia oli paisuteltu. Tavoitteena oli vain varmistaa elvytysrahaston läpimeno Suomessa.

Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että Suomi saa 6,6 miljardista eurosta takaisin vain 1,8 miljardia. Tappio on jo tässä vaiheessa peräti 4,8 miljardia euroa. EU:n Brysselin palatsissa varmasti iloitaan moisesta anteliaisuudesta.

Suomen kansantalouden ja suomalaisten pärjäämisen kannalta EU:n pakotepolitiikka on elvytysrahastoakin suurempi Kankkulan kaivo. Pakotepolitiikan seurauksena hintojen nousu ja inflaatio ovat suurinta kymmeniin vuosiin. Ja kun palkkoja on korotettu vain parilla prosentilla, työtätekevien elintaso laskee kuin se kuuluisa lehmän häntä.

Eikä pakotepolitiikan seuraus näy vain elintarvikkeiden hinnoissa. Saamme pian kuulla uutisen suomalaisten maksuosuudesta Saksan kaasuteollisuuden pelastamisesta.

EU:n ja Saksankin pakotepolitiikka on kääntynyt ylösalaisin: aloitettiin Venäjän maakaasun tuonnin lopettaminen, nyt syytetään Venäjää saman maakaasun tuonnin lopettamisesta.

RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu