Onko Sofin valinta rasisminvastainen Suomen lippu ja pinssi rintaan?

Kirjailija Sofi Oksanen korostaa Suomen Kuvalehdessä, että Suomen kansalliset symbolit kuuluvat kaikille, jotka pitävät Suomen itsenäisyyttä ja kulttuuria arvossa ja lisää: "Ehkäpä rasismia vastustavien pitäisi käydä vastarintaan ja käyttää maan tunnusmerkkejä…"

– Kyllä! Niin kuin Oksasen vertailukohdakseen valitsemassa Norjassakin, myös Suomessa kansallissymbolit sopivat hyvin jokaisen suomineidon ja -nuorukaisen juhla-asuun ja arkeen siinä missä vanhempienkin. Niin lippu kuin vaakuna ja kansallispukukin ovat vapaasti käytössä ja suositeltavia varsinkin nyt Suomi 100 vuotta -juhlavuoden 2017 odotustunnelmissa. Norjalaisilla on meitä mutkattomampi suhtautumistapa myönteisen kansallistunteen osoittamiseen – vaikkei heidän toisen maailmansodan historiansa ehkä olekaan ihan yhtä kunniakas ja puhdas esimerkiksi totalitarismista kuin meidän suomalaisten.

Norja on kiitettävästi avautunut ja demokratisoitunut sitten sota-aikojen. Siellähän muuten Suomi-neidon rajoistakin puhutaan nykyään jopa enemmän kuin Suomessa, eikä näköjään vierasaksenttista norskandinaaviskaakaan karsasteta virallisella Halti- tunturin 100-v-lahjoitussivustolla: https://www.facebook.com/Haltijubileum/posts/1816592138571048

– ja vaikka tästä haastattelusta vielä ei ihan selvinnytkään, onko Sofin oma/tuleva valinta rasisminvastainen Suomen lippu tms. pinssi rintaan, meillä kaikilla Sofia myöden on oikeus  ja mahdollisuus myös pistää rintaan Alkuperäinen Suomineito -pinssi ja riipus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu