Linnan juhliin luomuasussa? Suomineidon asukoodi puhuttaa

Suomalaiskansalliseen keskusteluperinteeseen kuuluva julkinen arvuuttelu ja hypetys Presidentinlinnan itsenäisyyspäiväjuhlien pukeutumiskoodista/käytänteistä  on noussut uusiin sfääreihinsä. Eräät kutsun saaneet ovat vihjaisseet aikovansa käyttää juhlavaatetuksen täydentäjänä asustekokonaisuutensa osaksi liitettyjä 'täsmädesignkoruja ja -riipuksia', joita ei kuva-aihionsa puolesta todellakaan olla totuttu pitämään ns. poliittisesti korrekteina valtakunnan virallisimmassa juhlassa. Ei sittenkään, vaikka kyse näyttäisi olevan lähestyvän Suomi 100 -juhlavuoden teemaan liittyvästä kansallisesta kuvastosta.

Nuo eräiden ns. tiukkapipoisimpien juhlapukeutumisauktoriteettien samaten kuin ulkopolitiikan moraalinvartijoiden mielestä muotoilunsa puolesta hyvinkin kiusalliset rintamerkit ja kaulariipukset eivät sinällään liene kenenkään mielestä rumia tai vastenmielisen näköisiä. Päinvastoin, useimpien silmään ne näyttänevät silmiähivelevän kauniilta. Esittäväthän ne alkuperäisen itsenäisen Suomineidon uhkeita muotoja luomuasussaan, siis vuonna 1920 naapurimaidemme ja Kansainliiton kanssa rauhanomaisesti neuvoteltujen ja vuoteen 1947 virallisesti voimassaolleiden valtakunnanrajojen mukaisina.

Eräät sovinnaissäännöt kuitenkin vaikuttanevat mielissämme  yhäkin siihen suuntaan, että helpompi on hyväksyä jopa ns. kuokkavieraiden epäsovinnainen ja osin epäkunnioittavakin käytös Linnan porteilla kuin itsenäisen tasavaltamme eevanasun vilauttaminen sisätiloissa noinkin julkeasti peittelemättömässä muodossa. – Saa nähdä, seuraako mahdollista pukukoodiskandaalia jälkikäteen jonkinlaisia sanktioita kuten porttikieltoja tai myllykirjeitä, ja miten muuten kuin tiukasti etikettiiin pohjautuen niitä ehkä sitten pyritään perustelemaan kansalliselle ja kv. medialle.

Hemaisevaa luomuasua tarkemmin valaisevaa taustaa voit lukea ja korkearesoluutioista tositarkkaa kuvaa alkuperäisestä Suomineidosta luomuasussaan sekä teemakoruakin ihailla blogissa >Alkuperäinen Suomineito ilman rihmankiertämää – Katso kuva!

 

Lue myösSuomi 100 -juhlavuoteen osallistumisesta 30 000 euron kynnysraha? – Höpöhöpö!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu