Tietomurto Googlessa! Kreml peukaloinut suomalaisjulkkisten syntymätietoja?

Suomessa syntyneitä eikä Venäjällä

 

Vai miten muuten selittyvät esimerkiksi Martti Ahtisaaren ja Riitta Uosukaisen syntymäaika- ja paikkatietojen vähintäänkin oudot ristiriidat? Kokeilkaa vaikkapa hakusanoja ’Gustav Hägglund syntyi’. Tsekatkaapas sitten kirkonkirjoihin perustuvat vuosiluvut ja verratkaa ei-valhemedian historiatietoihin kulloinkin voimassaolleista valtiorajoista sekä Suomen itsenäistymisvuodesta ja Pariisin rauhansopimuksen 1947 solmimisvuodesta, vrt. Karttoja 1921-42. – Myös Verkkouutiset on nostanut asian esille.

Yllättikö? Oikeasti kuvassa 1. vasemmanpuoleiset syntyivät itsenäisessä Suomessa kun taas oikeanpuoleiset syntyivät Suomen autonomisessa suuriruhtinaskunnassa eli itse asiassa Venäjän valtakunnan alueella. Oikean puoleisten suomalaisten syntymämaa on jostain syystä jätetty mainitsematta muiden paitsi Virolaisen ja Vennamon kohdalla, joiden syntymäkotipaikkakuntia (Viipurin maalaiskunta ja Jaakkima) ei mainita, mutta syntymämaaksi on ilmoitettu yllättäen ’Suomi’.

Kyllähän muitten muassa tuo rauhannobelistimme Mara (kuva 2) on ihankin varmasti syntynyt itsenäisessä Suomessa (Viipurissa 1937) eikä missään hemmetin venäjällä tai muussa sellaisessa ns. ryssänmaassa! Uosukaisen Riitta hänkin on ihan paljasjalkainen suomalainen ja samaten nuo muut ”venäläisiksi” tuomitut niin ikään. Ahtisaari on sitä paitsi tullut kuuluisaksi rauhannobelinsa lisäksi mm. presidenttiytensä aikaisesta Karjala-keskusteluun oikeuttavasta ja velvoittavasta lausunnostaan.

Miksiköhän tosiaan Google ei vieläkään ole korjannut idioottimaisesti harhaanjohtavaa käytäntöään ’kertoa’ eli valehdella ihmisten ”synnyinmaa” yhdistettynä synnyinpaikkakuntaan ja syntymäpäivään? – Sietäisi tehdä asiassa pikainen korjaus, ettei uskottavuus rapisisi entisestään erilaisten tietosuojakohujen keskellä!

Ei ole ihan merkityksetön pikkujuttu, että jokin suuri tietolähdeportaali jakaa tyystin väärää ”tietoa” niin graduntekijöille kuin alakoululaisillekin ja samaten myös laajalti luotetuille kv. instituutioille. Nobel-komiteallakin taisi muuten olla vuonna 2016 käytettävissään lähinnä noita kremlinväärentämiä Google-tietoja, kun se jakeli valheuutista Ahtisaaren ”venäläisyydestä”: Nobel-säätiö EI ole kartalla: Martti Ahtisaari kartuttaa Venäjän Nobel-saldoa!
– Vai syntyivätkö Martti Ahtisaari ja/tai Riitta Uosukainen (s. Jääskessä 1942)  muka sittenkin Venäjällä tai jopa Venäjän keisarikunnassa, kuten Uosukaisen väitettiin vielä jokin aika sitten syntyneen? Eivät kai. Ahtisaaren ja Uosukaisen syntymäpaikka on kuitenkin Googlen mukaan muka ”Viipuri, Venäjä”.

Neuvostoliiton alueeksihan Viipurin lääni ja Petsamo siirtyivät kv-oikeuden mukaan vasta Pariisin rauhassa 1947, kun Stalin oli miehittänyt (laittomasti) omalla siviiliväellään nuo etnisesti puhdistamansa alueemme.

Asia koskettaa kaikkia Karjalan ja Petsamon ym. evakkoja eikä yksin Martti Ahtisaaren Nobel-säätiön loukkaavaa venäläisyystuomiota. Vaikka Nobel-säätiö saatiin väännön jälkeen tunnustamaan Ahtisaari suomalaiseksi eikä Viipurin nykyisen venäläismiehityksen perusteella venäläiseksi, jatkaa Google edelleen tuota venäjämielistä disinformaatiota väittäen satojen tuhansien evakkojemme syntyneen Venäjällä.

Lähetin muuten jo 25.10.2016 Googlelle tällaisen palautteen : ”Martti Ahtisaari syntyi 23.6.1937 Suomessa Viipurin kaupungissa, ei Venäjällä.  Riitta Uosukainen syntyi 18.6.1942 Suomessa, Jääsken Pelkolan kylän Ensossa Viipurin läänissä, ei missään Venäjän ’kuvernementissa’ joskus 1800-luvulla.” – Google ole vieläkään korjannut virheitään (muuten kuin poistanut Uosukaisen kohdalta Viipurin kuvernementti-maininnan). Edelleen kuitenkin väitetään hänenkin syntyneen Venäjällä. Google ei koskaan vastannut palautteeseen esimerkiksi selittäen syitään reagointihitaudelle tai oudon käytännön perusteita.

– Mitä sitten sanovat muut vuosina 1917-44 Viipurin läänissä ja Petsamossa ym. alkuperäisen Suomineidon ns. ryssänryöstämillä alueilla syntyneet sadat tuhannet suomalaiset venäläisyysluokittelustaan?

 

P.S.  VERKKOUUTISET huomasi Puheenvuoro-blogini ja teki siitä referaattijutun: Presidentti ja kenraali – Google väittää tunnettujen suomalaisten syntyneen Venäjällä

 

Lue myös:  Suomi 100 % -teemavuodet 2017-2020: Tarton rauha 14.10.1920

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu