Ja Kukkahattuneuvoston vuoden 2019 Kultaisen Kakkahuttu-pytyn saa…

…edistyksellisen kolumnistiikan sarjassa Ilta-Sanomien pakinoitsija Bisquit kolumnistaan* Retoriton kysymys: Minkä takia vanhukset lisääntyvät koko ajan mutta syntyvyys laskee kaiken aikaa? 

– Onneksi olkoon! 

Tänä muuten niin harmaana normiuutisoinnin kuravesipäivänä tieto napakymppiin osuneesta kulttuuripalkinnosta tuntuu toden totta piristävasti poikkeavalta. Suomalaisen kolumnistiikkakritiikin vallitsevassa pinnallisen huulenheiton puujalkaistamassa kaanonilmapiirissä on hienoa havaita, että asiakeskeistä vähemmänkin feikkimielisiä tosielämäilmiöitä sentään vielä aika ajoin päästyy tarkoin varjeltuun 'ei tule kuuloonkaan' -mediaeetteriimme. 
 
Vuoden himoituin kultainen oikeaoppisuuspysti on saajalleen aina loistava juttu muutenkin kuin vain vimmatun ulkokiiltonsa puolesta (kuva). Ajatellaanpa vaikka palkittujen urakehityksen odotettavissa olevia potentiaalisia noste-, työntö-, veto-, flow- ja momentumkäänteitä kansallisen kulttuurihistorianvirran turbulenteissa kuohuissa. 

Kukkahattuneuvoston** palkintoraati perustelee palkitsemispäätöstään arvokkaasti todeten, ettei yksittäisiä tunnustuksia vakiintuneen käytännön mukaan perustella. Se ei totta vie liene tarpeenkaan – ai miksikö? 

Kultainen Kakkahuttu-pytty myönnettiin tänä vuonna Bisquitille sanomattakin pätevästä ns. yleisestä syystä ko. nimenomaisen faktantarkistussertifioidun ekspertiisipopularisointikirjoituksen sisällöllisiin ansioseikastoihin nojaten. Bisquit on kirjoittanut 24.3.2019 julkaistun kolumninsa tapansa mukaan selväsanaisesti ja ratkaisukeskeisesti. Hänen retoriikkaansa ei voitane vakavassa mielessä kyseenalaistaa. 

Tällä kertaa Bisquit vastaa kirjoituksessaan 6-vuotiaan Pinja-Emilin kiperän syvälliseen ja entisestään ajankohtaistuneeseen elämänfilosofis-yhteiskuntapoliittiseen kysymykseen. Bisquit tekee sen taiten ja kasvaen sisäisessä retrospektiossaan hennon ydinfyysisestä suorastaan massiivisen lyyriseeppisiin mittoihin. Vastaus lapsen suusta tajuntaamme tunkeutuvaan peruskysymykseen työstyy kolumnissa harkitsevan lähiaikuistukihahmon jämäkän stereotypianeutraalilla viisaudella. 

Kolumnisti siis välttää oivaltavasti alati uhkaavat epätasa-arvoistussudenkuopat halliten luontevan asiantuntevasti myös ns. hyvästä syystä kiellettyihin kirjoihin liittyvän kinkkisen mutta kaikkien parasta tarkoittavan kaksoisstandardin (vrt. Vesirajan tarinat, Saatanalliset säkeet, Musta raamattu etc. – Ja tottahan toki onkin, että se nyt vaan on auttamattoman taaksejäänyttä muistella jotain sellaisia feodaaliaikaisia lurituksia kuten "K- ja J- yhteen soppii, huomenna viedään pussauskoppiin. Sieltä kuuluu nix, nax, niille syntyy -." – Tytöt, pojat ja tykkääminen, WSOY 1972).  

* Edistyksellisen kolumnistiikan sarjassa Kukkahattuneuvoston vuoden 2019 Kultaisella Kakkahuttu-pytyllä palkittu oikeaopinnäyte: 
Bisquit: Retoriton kysymys: Minkä takia vanhukset lisääntyvät koko ajan mutta syntyvyys laskee kaiken aikaa?  

** Kukkahattuneuvosto (Suomen KHN-Klubi) on alan kv. kattojärjestön auktorisoitu Suomen kansallinen jäsenjärjestö, joka karttaa valikoivasti henkilöönkäypää yksityisyysjulkisuutta. Julkisen Sanan Neuvostoa lähellä olevilta tietolähteiltä saamiemme tietojen mukaan Suomen KHN-klubin takana on mm. sellaisia tunnettuja mielipidevaikuttajia kuin Eva Biaudet ja Aino Pennanen sekä eräitä julkisesti ja kulissien takana edelleentoimivia ex-yya-poliitikkoja. KHN Suomi on ehdottanut julkisuudessa mm. ylempänä vahvasti todennetuin perustein, että sloganin 'on lottovoitto syntyä Suomeen' sana lottovoitto tulisi maabrändihoukuttimena päivittää eurojackpotvoitoksi viimeistään nyt, kun toteama 'Suomi on maailman onnellisin maa' on jo liki yhtä kattavasti tunnettu maailmalla kuin tuo jo aiemmin yleisessä tiedossa laajalti ollut kansallinen peliriippuvuusdiagnoosimme. Myös sana syntyä tulee kv. yhteyksissä korvata sanalla päästä. Suomen KHN-Klubin perustava kokous pidettiin Finlandia-talossa 31.2.2016. Sen ennakoivasti toimeenpanevista valmistelumanöövereista kirjoitti myös kansainvälinen media, ks. Finnish PM Supports Int'l Extreme Altruist Council by…  

HUOM! Vuoden 2019 Kakkahuttu-pytty LUOVUTETAAN PALKITULLE 1.4.2019 KANSALAISTORILLA klo 14.39 – 17.57 järjestettävässä kanssakansalaismiittingissä, johon KAIKKI OVAT TERVETULLEITA! –  Sanoma Oyj ja Julkisen sanan Neuvoston Oodin paikallisosasto ovat tiettävästi luvanneet tarjota 500 ensimmäiselle kuumat kauralattet ja seuraaville 2019:lle sekä kofeiinitonta noudattaville lasilasillisen ranskalaista skumppaa! Kansalaisia pyydetään ajoittamaan tulonsa tätä suunkostutusjärjestelyä silmälläpitäen.

Samassa tilaisuudessa suoritetaan lisäksi n. klo 17.13-17.18 huutoäänestys Kukkahattuneuvoston kahdesta kunniamainintaehdokkuudesta. Palkintoraadin erityisen Ankeuttajamörkö-maininnan saajaksi 2019 ovat ehdolla teatteritaiteenhyväksikäytönsarjassa toistaisesta elämäntyöstään Miitta-täti ja pre-postuumissa taantumusjournalismisarjassa tuleva ex-päätoimittaja U. Appelsin.  Kakkahuttu-pytyllä palkittua ja kunniamainintaehdokkaita pyydetään olemaan saapuvilla palkitsemista/spontaanipalautetta varten. Asu vapaa säävarauksin.

Keitä muita mielestäsi tulisi olla ehdolla ja missä sarjoissa? Olisiko mielestäsi Uuden Suomen blogisteissa palkitsemisainesta? Keitä ehdottaisit kunniansaajiksi? Ota kantaa, se on yleiskorrektia tykkäyspuhetta eikä osoittelevaa vihasellaista. Ehdotukset tämän iltapäivän aikana mielellään ennen klo 17.09 Oodin Sanoman-puoleiseen postilaatikkoon suljetussa kuoressa, kuoreen merkintä "Kansalaiskäräyte 2019".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu