Kuka voisi täyttää Reenpään saappaat?

Professori Heikki A. Reenpää on kuollut 18. syyskuuta 2020 Helsingissä.

Lähes satavuotiaaksi eläneen jättiläisen ansioita ei koskaan ole helppo tiivistää yhteen artikkeliin. Esimerkiksi Helsingin Sanomien ”viimeisiin varsinaisiin suomalaisiin patruunoihin kuuluneen Otavan entinen toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan” kuolinuutisessa esitettyyn on ehdottomasti lisättävä vielä eräs maininta Reenpään merkittävästä yhteiskunnallisesta toiminnasta: pitkäaikainen keskeinen rooli Pro Karelia ry:n puhemiehenä.

Kansalaisjärjestö ProKarelia keskittyy viime sotien seurauksena Neuvostoliitolle 1940 Moskovan rauhassa, 1944 Moskovan välirauhassa sekä 1947 Pariisin rauhassa luovutettujen Karjalan, Petsamon ja Sallan–Kuusamon alueiden sekä Suomenlahden ulkosaarien palauttamiseen Suomen tasavallan yhteyteen. Tavoitteena ovat siten lokakuussa 100 vuotta täyttävät Tarton rauhan rajat vuodelta 1920.

Kuka sitten voisi täyttää Reenpään saappaat tällä ProKarelian tehtäväsaralla? Luultavasti siihen tarvitaan ja toivottavasti saadaan useita viriilejä sivistyneitä tolkun suomalaisia miehiä ja naisia. Jo ensi kuussa on kansaa ja naapureitakin muistutettava fiksusti Tarton rauhan 14.10 1920 satavuotispäivästä.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu