Osallistu juhlakolikon design workshopiin – tee kehitysehdotuksia luonnosaihioon!

Tämä 2 euron kokoinen juhlakolikkoluonnos toimii kehitysehdotusten pohjana – miten Sinä parantaisit sitä?

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön keskiviikkona 14. lokakuuta 2020 Maanpuolustuskurssiyhdistyksen kokouksessa pitämän puhe-esitelmän yhteydessä ei julkistettu Tarton rauhan 100-vuotispäivän juhlakolikkoa, vaikka puheen ajoitus osuikin prikulleen Suomen ja Neuvosto-Venäjän 14.10.1920 solmiman Tarton rauhansopimuksen satavuotispäivään. – Korjaamme nyt protokollaosaston pikkukömmähdyksen!

Julistamme US Vapaavuoron ja Puheenvuoron blogistien ja kommentoijien keskinäisen juhlakolikon designkehitysworkshopin!

Kehityspohjana toimii yllä nähtävä 2 euron kokoinen juhlakolikon luonnosaihio. Lopullinen suunnitteluluonnos toimitetaan asiantuntija-arviointiin sekä Rahapajan mitalinsuunnitteluosastolle teknis-taiteellista katselmusta varten että poliittisten päättäjien lausuntokierrokselle historiallis-tieteellis-korrektiusnäkökohtien tarkastelua varten, riippumattoman median valvonnassa.

(Mainittakoon, että valtiollinen Rahapaja on stanssannut aiempina vuosina tuhansin kappalein aihepiiriin liittyviä Alkuperäinen Suomineito -hopeapinssejä ja riipuksia, joissa itsenäinen Suomi-neito esiintyy alkuperäisin luomurajoin).

Kun nämä kehitys- ja lausuntokierrosvaiheet on saatu tehdyiksi hyvissä ajoin, tarkoitus on saada juhlakolikko lyötäväksi Rahapajassa ennen Tarton rauhan 100-vuotisjuhlavuoden itsenäisyyspäivää 6.12.2020. Ellei juhlakolikon lyönti jostain syystä sopisi toteutettavaksi valtiollisena hankkeena, pidätetään oikeus lopullisen luonnosaihion käyttöön yksityisenä ei-rahamääräisenä mitalihankkeena.

– SITÄ ENNEN: kerro kehitysehdotuksesi, pienetkin nyanssit perusteluineen, kommenttipuheenvuorossa alla!

Taustaa: Sauli Niinistön puhe Tarton rauhan vuosipäivänä 14.10.2020

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu