Suru-uutinen: Pentti Linkola on kuollut 87-vuotiaana

Luonnonsuojelija, ornitologi ja ajattelija Pentti Linkola on kuollut 87-vuotiaana. Linkola tunnettiin luonnonystävänä ja -aktivistina, joka oli mukana vihreän liikkeen alkuaikojen toiminnassa, mutta erkani siitä 1980-luvulla näkemyserojen vuoksi. Vuonna 1995 Linkola perusti Luonnonperintösäätiön, joka hankkii omistukseensa luonnonarvoiltaan merkittäviä metsäalueita.

Julkisuudessa Linkola tunnettiin räväkkänä toisinajattelijana. Hän muun muassa uskoi, että maapallon pelastaminen ekokatastrofilta vaatisi sen ihmismäärän rajua laskemista sekä paluuta maatalousyhteiskuntaan.

Joskus Linkolan kerrotaan toivoneen ydinsotaa ja Pohjois-korean kaltaista yhteiskuntamallia kaikkialle. Nyt jäimme kaiketi vaille tietoa siitä, miten Linkola suhtautui erityisesti koronapandemiann kaltaiseen väestömääräleikkaukseen.

Linkolan kirjoissa luonto meni aina ihmisen edelle. Hänen persoonansa innoitti muun muassa Neil Hardwickin kirjoittamaan ja ohjaamaan legendaarisen Pakanamaan kartta -sarjansa. Hardwickin mukaan ekoterrorismi valikoitui sarjan aiheeksi juuri keskustelujen pohjalta, joita hän kävi Linkolan kanssa.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu