Avaruuden koko ja muoto

Pari pientä asiaa on häirinnyt mieltäni, nimittäin avaruuden koko ja muoto. Noin loogisesti ajateltuna avaruuden koon täytyy olla samanaikaisesti nolla ja suurempi kuin nolla.

Yön pimeinä tunteina pohtiessani asiaa, tulin siihen tulokseen, että ulottuvuuksia täytyy olla seitsemän, eli pituus, leveys, korkeus, aika ja sitten negatiiviset versiot pituudesta, leveydestä ja korkeudesta. Lyhyesti sanottuna siis tilavuus, aika ja negatiivinen tilavuus.

Tietenkin negatiivista tilavuttaa on vaikea hahmoittaa, mutta se muuten samankaltainen kuin positiivinen tilavuus, ainoastaan mitat ovat negatiivisiä. Esimerkkinä voisi pitää vaikka jotain kohoumaa, joka omaisi jonkinlaisen laskennallisen tilavuuden, ja negatiivista tilavuttaa voisi kuvata kuopalla ja kuoppa edustaisi negatiivista tilavuutta. Näiden kuopan ja kohouman yhteenlaskettu tilavuus olisi nolla.

Avaruus on täynnä virtuaalihiukkasia, jotka ilmestyvät ja katoavat silmänräpäyksessä, ja näitä virtuaalihiukkaset on kaikkialla. Virtuaalihiukkaset voisivat olla se rajapinta, joka toimii peilinä positiivisen tilavuuden ja negatiivisen tilavuuden välillä.

Avaruudella ei ole reunaa, koska avaruus on kaikkialla, eikä avaruudella ole myöskään minkäänlaista muotoa, koska sillä ei ole reunaa.

Kuulostaahan tämä vähän hassulta, mutta kaikkea sitä yön pimeinä tunteina päähän juolahtaa. Onneksi asiaa ei tarvitse enää ajatella, vaan voi keskittyä tärkeämpiin asioihin, kuten uunin lämmitykseen ja lumen kolaamiseen. 😀

Muokkaus 4.2.2021

Itse asiassa lomittuminen selittyisi mukavasti seitsemän ulottuvuuden systeemillä, koska kaikki hiukkaset olisivat oikeasti samassa paikassa, vaikka meidän näkökulmasta ne olisivat eri paikoissa. Avaruudessa jokainen piste olisi avaruuden keskipiste.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lomittuminen

Risto Pärkkä
Puolanka

Kyllä sitä mielellään kehuis itseään ..... mutta kun ei millään keksi aihetta.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kaikesta huolimatta jonkinlaiset kotisivut löytyvät osoitteesta
https://puolanka.info/

Myös YouTubessa on jotain materiaalia

https://www.youtube.com/@ristoparkka/videos/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu