Mirjami Parant: ”Aika maalaa ihmisen”

Uuden Suomen blogisti Mirjami Parant on julkaissut runokirjan. Sain sen omistuskirjoituksella eilen ja luin runot ajatuksella kannesta kanteen.

En ole aiemmin kirjoittanut Vapaavuoroon ja mielestäni nyt on aika tehdä se. Jorma Melleri kirjoittaa täällä ansiokkaita kirja-arvosteluja, joten ajattelin, että blogistiystävämme runokirja ansaitsee myös oman arvostelunsa.

Mirjamiin olen tutustunut Uuden Suomen blogimaailmassa jo aikojen alusta lähtien, eli virtuaalisesta ensikohtaamisestamme on jo yli 10 vuotta aikaa. Livenä meillä oli mahdollisuus tutustua, kun olimme Paavo Väyrysen tähtiliikkeessä kutsuttuina kansanedustajaehdokkaina vuonna 2019. Meillä synkkasi Mirjamin kanssa heti ja olimme kuin vanhat kaverit. Ajatusmaailmamme sopivat hyvin yhteen ja käymme edelleenkin puhelinkeskusteluja niin politiikasta kuin muustakin elämästämme.

Tältä pohjalta voin katsoa tuntevani Mirjamin ajatusmaailmaa hieman. Mielestäni Mirjamilla toistuu runoissaan elämänmakuinen teema ja jo kirjan nimikin kertoo eletystä elämästä. Myös runojen otsikoissa tulee esille elämän monimuotoisuus. Runojen sisältö antaa kuvan ihmisestä, joka tulkitsee elämäämme ei ainoastaan ihmisen, vaan myös eläimen tunteiden kautta.

Runot pitää lukea useampaan kertaan, jotta saavuttaa sen mielentilan, jota runoilija on luultavasti halunnut viestittää lukijoilleen. Käsitykseni mukaan nämä runot ovat valmistuneet pitkän ajan kuluessa ja aistittavissa on runoilijan oman elämän eri kasvuvaiheita.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan Mirjamin runokirjaan ja paljon onnea meidän ikiomalle runotytölle ensimmäisestä kirjastaan!

+7
RitvaPuolakka
Keskusta Oulu

Avojalakanen oululainen Raksilan tyttö. Lähidemokratiatoimikunnan varajäsen 2021-2025. Mielipiteet ovat omiani, eikä kukaan tai mikään määrää mitä yksityishenkilönä ajattelen, sanon ja kirjoitan. Bridgeä pääkirjastolla torstaisin klo 14-17.00. Sähköposti: ritva.puolakka(at)gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu