Ainakin 4 kuoli Japanin maanjäristyksessä

Kuvankaappauslähde: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010091996.html

Minua on hieman ärsyttänyt onnettomuusuutisointi, joissa alkuunsa kerrotaan vähäisestä uhrimäärästä, joka sittemmin kohoaakin kymmenkertaisiin määriin.  Siis kaipaisin jotain selvempää viitettä siihen suuntaan, että paljon suurempi kuolleiden määrä on mahdollista tai todennäköistä.

Esimerkkinä tässä olevan Japanin vuodenvaihteen 2023-24 maanjäristyksen uutisoitu uhrimäärä on nyt ”ainakin 62” (Linkki).  Viranomaiset eivät toki ehtisi tehdä arviointeja uhrimäärästä, mutta kokeneet toimittajat voisivat ehkä kertoa, paljonko ihmisiä asuu onnettomuusalueella ja missä määrin asuntoja on tuhoutunut tai joutunut veden varaan ja antaa näin jonkinlaisen yläraja-arvion onnettomuuden uhrimäärälle sen virallisen ruumiiden laskentalukeman lisäksi.  Tuollainen ”ainakin 4” on onnettomuutena autokolarin luokkaa, siis tuskin edes uutiskynnystä ylittävää Japanin etäisyydeltä.

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu