Ajatuksia aikamatkailusta sunnuntain ratoksi

Tieteiselokuvissa ja -kirjallisuudessa aikamatkailu tapahtuu tuskattomasti. Niissä yleensä viekäpä sankari pääsee edes-takaisin menneisyyden ja nykyisyyden välillä, tahi sitten käymään tulevaisuudessa. Laskisin aikamatkailuksi myös viestien lähettämisen nykyisyydestä menneisyyteen. Itse soittaisin Väinö Tannerille  vuodelle 1937 ja kertoisin, että mitä on tulossa ja mitä kannattaa ostaa tai kehittää. Tosin tuollainen puhelu johtaisi vaihtoehtoisen historian totetumiseen ja soittajan oman olemassaolon mahdolliseen häviämiseen.

Koska vielä nykyäänkään ei kaikkia madonreikiä tunneta tarkkaan, ei ilman kaikkitietävyyttä voi oiken sanoa, etteikö aikamatkat jossain muodossa olisi mahdollisia. Sensijaan keskittäisin katseen teknologian kehitykseen. Miksei vaikkapa vipukirvestä ollut tuhat vuotta sitten, vaikka kaikki sen kehittämiseen tarvittava valmistusteknologia oli olemassa? Jos tietoa pystyttäisiin siirtämän nykyisyydestä menneisyyteen, niin eiköhän lähes kaikki teknologia olisi kehitetty kauan sitten? Vaikkapa tietokoneen siirtäminen tuhannen vuoden takaiseen menneisyyteen ei toki auttaisi ketään, jos sen tarvitsemaa infraa ei olisi myös siirretty, mutta toki hyväntahtoiset tulevaisuuden ihmiset olisivat senkin siirron tehneet.

Siispä pidän teknologian havaittavaa kehitystä todisteena sille, ettei maapallolla ole koskaan aikamatkailtu menneisyyteen, ei edes viestien muodossa. Toista mieltä oleville annan ajattelun ja sanomisen vapauden.

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu