Esimerkkihenkilöiden päivä

Tänään vietetään pyhäinpäivää. Aiemmin tämän pyhäpäivän nimi oli pyhäinmiestenpäivä. Selitystä tuolle vanhemmalle nimitykselle voi etsiä vaikka Raamatun Saarnaajan kirjan 7 luvusta.

Pyhimykset ja marttyyrit ovat olleet kristillisiä esimerkkihenkilöitä. Luterilaisessa perinteessä ei ketään julisteta kirkon pyhimykseksi tai edes marttyyriksi kuoltuaan, mutta toki monilla on mielessään joku esikuvallinen ihminen tai esimerkkihenkilö. Sellainen saattaakin ohjata ihmistä elämään ihmisiksi. Haasteena voi sitten olla se, ettei kuvittele esimerkkihenkilöään täydelliseksi, niin ettei siedä ollenkaan niistä huonommista puolista puhumista. Ehkä olisi helpompaa ajatella, että kyse onkin esimerkillisistä teoista tai toimista?  Mokiahan kaikki kuitenkin tekevät, mutta varsinkaan tunnustettujen mokien kaivelu ei ehkä sitten rakenna ketään?

Katolinen kirkko julistaa edelleen uusia pyhimyksiä, eikä se suinkaan ole minulta pois. Näissä taitaa olla vaatimuksena pyhimyksen tekemät ihmeet, vaikkapa kuolemansa jälkeen. Tällainen Jumalan hyväksyntäleima karsii varmaankin pyhimysehdokkaista vähemmän pyhiä ihmisiä pois. Silti olen kuullut esim. äiti Teresasta kriittisiäkin kommentteja. Edellä esitetystä katsontakannasta voin silti pitää häntä esimerkkihenkilönä monilta toimiltaan.

 

Linkkejä aiheeseen

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pyh%C3%A4inp%C3%A4iv%C3%A4 (Linkki)  Wikipedia pyhäinpäivästä

https://fi.wikipedia.org/wiki/%C3%84iti_Teresa (Linkki) Wikipedia äiti Teresasta

0
rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu