Historiallisia Vasta-Jeesuksia

Antikristus on Raamatussakin mainittu hahmo (Linkki), joka nähdään Jumalan ja kristittyjen vastustajana, erittäinkin lopunaikoina. Vasta-Jeesus voi olla antikristus, mutta myös lähes täysin epäuskonnollinen hahmo, kunhan tietyt ehdot täyttyvät. Otin tuon termin käyttöön, mutta näkyypä miltei sama sana olevan Youtube-nimimerkkinäkin.

Vasta-Jeesukseksi päästäkseen ihmisen täytyy olla kohtalaisen kuuluisi ja sitten hänen elämässään ja tavoitteissaan tulee olla sekä yhtäläisyyksiä että vastakohtia Raamatun Jeesukseen verrattuna. Ehkä asia selkiintyy esimerkkien valossa.

Aleksanteri Suuri

Aleksanteri Suuri. Kuvaajatiedot: By Tuntematon – © Andrew Dunn (3 December 2004), website: http://www.andrewdunnphoto.com/, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=531476

Aleksanteri Suuri syntyi n. 350 vuotta ennen Jeesusta kuninkaan poikana ja valloitti ”koko maailman” aseellisesti. Hän kuoli suurinpiirtein saman ikäisenä kuin Jeesuskin. Mitään erityisen antikristusmaisuutta en hänestä löydä, mutta juuri tuo maailman valloitus toisella tavalla kuin Jeesus sen on tehnyt, nostaa Aleksanteri Suuren tähän esimerkiksi Vasta-Jeesuksesta.

 

Islamin profeetta Muhammed

Islamin profeetta Muhammedin elämään on liitetty monia raamatulliselta vaikuttavia kertomuksia. Jeesuksen kanssa yhteistä on ainakin se, että syntynyt uskonto on levinnyt maailmaan profeetan kuoleman jälkeen. Antikristillistä on sitten mm. Muhammedin seuraajien useilla valta-alueilla krisittyjen vainoaminen. Jos Koraanista vastuun sälyttäisi Muhammedille, niin sehän on kuin uskonpuhdistusopus, jossa kristinuskosta ”puhdistetaan” Jeesuksen armollisuus ja palataan juutalaiseen lakiuskontoon arabialaisin sävytyksin. Jeesus jätetään toki nimelliseksi profeetaksi, mutta juuri mitään Jeesuksen Uudessa Testamentissa näkyvästä opetuksesta ei kelpuuteta. Muhammedin erona Jeesukseen on myös kuolemansa merkityksettömyys opille.

 

Hitler ja Stalin

Itävaltalainen Adolf Hitler ja georgialainen Josif Stalin pyrkivät valtaamaan 1900-luvulla vähintään puolet maailmasta keinoja kaihtamatta. He olivat lyhyen aikaa liittolaisiakin, vaikka jostain näkökulmasta Stalinin kommunismi ja Hitlerin fasismi ovat toistensa vastakohtia. Ehkä kyse on kaareutuvasta etäisyyskuvaajsta, jossa ääripäät ovatkin lähellä toisiaan? Ja toinen toista vastaanhan he sitten sotivatkin, kun Puola oli saatu jaettua. Stalin vainosi enemmän kristittyjä, Hitler mm. juutalaisia. Nykyään Hitler tunnetaan pahan ruumiillistumana, joten siksikin sopiva esimerkki antikristuksesta, mutta vähän vaikea se on valtaan päässeestä Stalinistakaan lähimmäisenrakkautta löytää, vaikka pappiskokelas oli ollutkin.

Kuva 2. Vasemmalla Josif nuorena ja Jeesus oikealla. Kuvaajatiedot: Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59168 & By Tuntematon – https://icons.pstgu.ru/icon/2036, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=489650

 

Nykyhetken johtajat

En nyt mene nimeämään ketään, mutta edellä olevista esimerkeistä voisi ehkä saada  vinkkiä, millainen johtaja voisi päästä ”maailman pelastajaksi”.  Aleksanteri Suuren sotilaalliset kyvyt eivät olisi pahitteeksi,  uskonnon käyttö vallantavoitteluun on usein toiminut ja se luo yhtenäisyyttä johtajan taakse, kunhan vääräuskoiset eliminoidaan.  ”Maailman pelastajalla” tarvitsee tietenkin olla joku uhkaava viholliskuva, jota vastaan taistella. Sitten lopputuloksen pitäisi olla maailman hävittäminen tai ainakin lähelle sitä, että voitaisiin puhua uudesta suuresta Vasta-Jeesuksesta tai peräti Antikristuksesta.

 

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu