Ideoita verojen ja laskujen maksamiseen

Verojen maksamiseen voinee ehdottaa ainakin kolmea erilaista ideaa. En ole ideoiden isä, en ainakaan kaikkien. En siis tunnusta isyyttäni.

1) Verot valtion maksettaviksi. Tämä on vanha idea (Linkki), mutta edelleen varmaan olisi kansanäänestyksessä kärkisijoilla, jos kysyttäisiin. Eihän Monacossakaan veroteta työn tekemistä, joten siitä voitaisiin lähteä.

2) Vapautetaan keskimääräistä varakkaammat veroista, koska heillä on vara maksaa itse palvelunsa. Arvatenkin tämä ei olisi keskimääräistä köyhempien suosikkimalli.

3) Verot miljonäärien maksettaviksi. Erittäin houkutteleva ajatus, ihan tulee litium mieleen. Jos tämä otettaisiin Suomessa käyttöön, rahaa riittäisi alkuunsa kaikille, mutta kun viimeinen miljonääri olisi muuttamassa maasta, tilanne saattaisi alkaa kriisiytymään.

Mitä sitten tulee velkaantumiseen, niin vaikka laulussa sanotaan (Linkki), että ainahan on maksettava, niin eivät sitä kaikki kuitenkaan usko valtionvelkaa koskevaksi (Linkki).  Tämä valtionvelkojen maksamattomuus saattaisikin antaa tukeaan esitetyille verotusideoille.

Vaan nyt Saksassa on keksitty, että kaasuyhtiö maksaa kaasulaskut, joten aivan loogisena seurauksena on seuraava idea:

A) Sähkölaskut sähköyhtiöiden maksettaviksi. Tätä ei monikaan vastustaisi?

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu