Jalkapalloyleisö ja rasismi

Kuvankaappauslähde: https://yle.fi/a/74-20082270

Jalkapalloyleisö on ollut Suomessa rasistisesti käyttäytyvää. Jotain parisenkymmentä vuotta sitten jututin latinalaisesta Amerikasta, oliko Kolumbiasta, tullutta maahanmuuttajaa, joka harrasti jalkapalloa jossain maakuntasarjatasolla tjsp. Hän kertoi, että yleisö huuteli hänelle ottelun aikana rasistisesti, muta hän ei piitannut. Mies oli ulkonäöllisesti melko lailla eteläeurooppalaisen näköinen, niin ettei olisi uskonut, että juuri kukaan suhtautuisi ulkonäön perusteella häneen rasistisesti.

Itselleni on syntynyt sellainen käsitys, että jalkapallokatsomossa rasistisella huutelulla pyritään vaikuttamaan pelin tulokseen, se on ikäänkuin kannustusta omalle joukkueelle vastustajaa häiriten, vähän kuin rasismia hyödyn vuoksi.

Ehkä on hyvä kertoa, etten muista koskaan olleeni maksullisesti jalkapallo-ottelun katsomossa, enkä kyllä juuri maksuttomastikaan.

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu