Jeesuksen sanat ennustivat osuvasti

Johanneksen evankeliumin 12. luvusta löytyvät nämä Jeesuksen sanat: ”Totisesti, totisesti: jos vehnänjyvä ei putoa maahan ja kuole, se jää vain yhdeksi jyväksi, mutta jos se kuolee, se tuottaa runsaan sadon.” Ne on kyseisessä kirjassa yhdistetty Jeesuksen kuolemaan, siis pääsiäisaikaan.

Johanneksen evankeliumin kirjoitusajankohta on Wikipedian mukaan n. 60 vuotta Jeesuksen kuoleman jälkeen (Linkki).  Tuolloin tietenkin oli jo näkyvissä sitä runsasta satoa, mutta ajankohdasta on kuitenkin niin pitkä aika nykyaikaan, että olisihan se pelto jo ehtinyt metsittyäkin, jos siinä olisi ollut kyse vain lyhytaikaisesta muoti-ilmiöstä.

Kuvataiteilijoista olen muistaakseni nähnyt väiteitä, että heidän arvostuksensa kohoaa heidän kuolemansa jälkeen, mutta aatteiden, filosofioiden tai uskontojen osalta ei muistu mieleen muita kuin Jeesus, jonka kuolema olisi olennaisen merkittävä heidän sanomansa leviämisen osalta. Toki nykyaikanakin on ollut ainakin yksi poliittinen toimija, jonka kuolema voisi aiheuttaa hänen sanomansa läpilyönnin, mutta se jää nähtäväksi. Eikä hänkään ennustanut sellaisia seurauksia kuolemastaan.

Iloista ylösnousemuspäivää!

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu